Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Сюрприз, якого не чекали

Перша перемога Олени Ляшенко в «дорослій» серії Гран-прі IСУ
11 листопада, 1998 - 00:00

На світових форумах боротьба розгорталася переважно між росіянками, американками й китаянками. Тим приємнішим став сюрприз, піднесений на міжнародних змаганнях серії «Гран-прі ІСУ» 22-річною Оленою Ляшенко. Вихованка Марії Амірханової на 2-му етапі («Skate Canada») в містечку Кемлупс обійшла десятьох суперниць, зокрема дворазову чемпіонку Європи Ірину Слуцьку з Росії, котра задовольнилася лише третім місцем — 4,5 очка. На другій позиції японка Фуміє Сугурі — 2,5 очка. Олена після першого раунду поступалася їй 0,5 очка, але в результаті посіла чисте перше місце — 2,0 очка.

У чоловіків честь України захищав Євген Плюта, котрий у результаті став тільки шостим (серед одинадцяти учасників). Шкода, адже після першого раунду він замикав трійку призерів. А першим був росіянин Євген Плющенко. Він зумів лише на 0,5 очка обійти олімпійського чемпіона з Канади Елвіса Стойко.

У парному катанні, за відсутностi найсильніших фігуристів, перемогли китайці — Цю Шен і Хонгбо Чжао. У змаганні танцювальних дуетів не було рівних канадській парі Ши-Лін Бурн — Віктор Краатц, яка вже вп’яте стала переможцем турнірів «Skate Canada».

Наступний старт (але незаліковий) для Олени відбудеться в Парижі в останній декаді листопада. А 3 — 6 грудня вона виступатиме на заліковому етапі в Саппоро (Японія), де на неї чекає нелегка боротьба й зі Слуцькою, і з Сугурі, а також із сильною фігуристкою з Франції Летицією Юбер.

№216 11.11.98 «День»

При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Сергій МАХУН, «День»
Газета: 
Рубрика: