Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Телекартинка» розширюється, ведучі змінюються...

11 травня, 2005 - 00:00
МАРІЯ ЄФРОСІНІНА / ФОТО МИКОЛИ ЛАЗАРЕНКА

Цьогорічна телетрансляція конкурсу «Євробачення» відбуватиметься в новому форматі (9х16), тобто «телекартинка» стане ширшою. Від цього виграють насамперед власники широкоформатних телевізорів, — повідомляє прес-служба конкурсу.

Партнером НТКУ по трансляції стане швецька компанія Prisma, яка висвітлювала Олімпійські ігри в Афінах. Українським партнером телетрансляції буде компанія «Фільм плюс», яка співпрацювала з НТКУ, показуючи перебіг подій чемпіонатів Європи з художньої гімнастики та важкої атлетики, а також інавгурації Президента Віктора Ющенка. До речі, саме «Фільм плюс» забезпечить пряме включення з майдану Незалежності під часі трансляції 19 та 21 травня (коли буде проходити півфінал і фінал конкурсу).

За словами організаторів «Євробачення-2005», все готове на 95%. Вирішено, що ведучими конкурсу стануть Павло Шилько (DJ Pasha) та Марія Єфросініна. Як пояснив Михайло Крупієвський, телевізійний продюсер пісенного конкурсу: «Бути ведучим «Євробачення» досить специфічна робота, бо треба донести до глядачів багато конструктивної інформації й водночас дуже добре відчувати час. Під час трансляції хронометраж розраховується до секунд. І для такої роботи потрібен дуже великий досвід ведучих у прямому ефірі. Саме тому Маша і Паша — найкращий варіант і вони не розгубляться в ефірі».

Заявлені раніше ведучі — володарка гран-прі «Євробаченння-2004» Руслана Лижичко та боксер Володимир Кличко також будуть брати участь у різних заходах пісенного свята, як «зірки» і почесні гості. Їх поява стане сюрпризом для мільйонів глядачів.

9 травня на сцені Палацу спорту вже пройшла перша репетиція. З хронометражем вивіряли всі виступи ведучих, а конкурсантів за фонограмами, бо, як кажуть організатори, «найкраща імпровізація — це добре підготовлена робота». До речі, до Києва вже почали приїжджати перші гості «Євробачення», які оселяться не тільки в готелях столиці, а й у «Євротаборі», спеціально зведеному на Трухановому острові.

А чим зараз займається гурт «Ґринджоли», який представлятиме нашу країну на конкурсі? Як стало відомо «Дню», після участі на фестивалі «Таврійські ігри» у Каховці музиканти продовжили свій європейський промо-тур, презентуючи оновлений варіант пісні «Разом нас багато…». Вони вже виступили у Португалії, країнах Балтії, Греції та на Кіпрі. На 11 травня запланований їх останній концерт у Албанії, а потім хлопці повернуться в Київ.

Тетяна ПОЛІЩУК, «День»
Газета: 
Рубрика: