Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Турнір у Цинциннаті

Українські спортсмени Олександр Долгополов і Катерина Бондаренко легко вийшли до основної сітки престижних тенісних змагань у США
18 серпня, 2015 - 11:44
ФОТО REUTERS

Обидва представники України успішно подолали кваліфікаційний раунд змагань, повідомляє Тенісний портал України. У фіналі відбіркового турніру серії АТР Masters 1000 Олександр Долгополов, посіяний під 9 номером, у трьох партіях переграв колумбійського тенісиста Сантьяго Хіральдо (6:3, 3:6, 6:4).

Треба відзначити, що в основній сітці киянин Долгополов отримав місце японця Кей Нісікорі і стартує з другого раунду змагань. У цьому раунді може відбутися українське дербі, адже Олександр Долгополов зустрінеться з переможцем пари Сергій Стаховський (Україна) — Бернард Томіч (Австралія).

У свою чергу, Катерина Бондаренко пробилася в основну сітку турніру WTA Premier 5. У фіналі кваліфікації киянка впевнено обіграла Яну Чепелову зі Словаччини (6:3, 6:0). Цікаво, що Бондаренко в першому колі основного турніру зустрінеться з Ежені Бушар із Канади, а в другому — теж може відбутися українське дербі. Переможець пари Бушар — Бондаренко зійдеться на корті з переможцем пари Еліна Світоліна (Україна) — Елісон Ріске (США).

Об’єднаний турнір чоловічої Асоціації тенісистів-професіоналів і Жіночої тенісної асоціації WESTERN& SOUTHERN OPEN у Цинциннаті проходить до 23 серпня.

До речі, в оновленому рейтингу тенісистів-професіоналів (АТР) українець Олександр Долгополов цього тижня піднявся на чотири рядки і тепер займає 69-е місце. Інший українець у ТОП-100 Сергій Стаховський також поліпшив свою позицію і перебуває на 60-й сходинці.

Підготував Вадим ЛУБЧАК, «День»
Газета: 
Рубрика: