Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У Мистецькому Арсеналі: діти про Космос

14 квітня, 2011 - 00:00

У рамках святкування Міжнародного дня космонавтики відбувся всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Космічна Одіссея». Протягом декількох місяців він зібрав понад три тисячі робіт з різних куточків України. Кращі конкурсні роботи серед дітей молодшого та середнього шкільного віку представлені у спеціальній експозиції Міжнародного тижня сучасного мистецтва в Мистецькому Арсеналі.

Живописна творчість талановитої молоді, що взяла участь у проекті, вражає насиченими яскравими барвами, щирістю та оригінальним баченням космосу. Насамперед космічна акція була проведена для того, аби підвищити інтерес до космічних технологій та новітніх винаходів серед молодого покоління нашої країни.

— ХХ століття мало багато видатних перемог людського генія. Сміливо можна сказати, що почесне місце в цьому списку займають досягнення людини у сфері космічної діяльності. Україна має до цього прямий стосунок. Наприклад, система керування ракети-носія «Восток», на якій Гагарін вийшов на орбіту Землі, було створено на підприємстві «Комунар» у Харкові. Понад 500 учених, інженерів, робітників в Україні після запуску «Востока» були удостоєні високих урядових нагород. А завдяки роботам дітей у рамках всеукраїнського конкурсу малюнка зірки стали набагато ближчими до нас, — сказав Ігор Волощук, представник Національного космічного агентства України.

Костянтин ГОНЧАРОВ. Фото Константина ГРИШИНА, «День»
Газета: 
Рубрика: