Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Вам лист, дуже модний...

З’явилася марка, присвячена Ukrainian Fashion Week
5 вересня, 2017 - 09:52

Хтось вважає, що писати листи — це з минулого століття. Так, є електронна пошта, соціальні мережі та скайп, але тільки паперовий лист чи поштівка з теплими словами створять унікальне, фізичне відчуття присутності людини. Те, що листи — класика, яка не виходить із моди, підтверджує поява марки Ukrainian Fashion Week. «Укрпошта», яка має виняткове право на видання і запровадження в обіг поштових марок, на початку вересня представила художню марку, присвячену 20-річчю найбільшої події національної модної індустрії.

Наклад марки — 130 тисяч примірників, повідомляють у прес-службі Українського Тижня Моди. До неї також випустили конверт «першого дня» і листівку.

На поштовій марці представлено образ із відеороботи української художниці Зінаїди Ліхачової «Трансформація», вперше представленої на бієнале сучасного мистецтва Arsenale-2012 у Києві п’ять років тому. «У своєму мистецтві Зінаїда розкриває розмаїття культурних і соціальних ритуалів, закарбованих у сакральних символах зародження життя й відходу з нього, нескінченну трансформацію матеріального світу у вічність духу, — коментують у прес-службі Ukrainian Fashion Week. — Упродовж десяти років художниця створює арт-об’єкти, витоки яких — у духовній культурі української нації. Також мисткиня звертає увагу аудиторії на роль жінки в суспільстві».

Нагадаємо, Ukrainian Fashion Week — подія, яка об’єднує провідних дизайнерів України. За 20 років свого існування Український Тиждень Моди сприяв становленню та розвитку багатьох вітчизняних виробників одягу і розвитку моди в країні загалом. UFW існує з осені 1997 року і є першою подією такого масштабу у Східній Європі. Завдяки міжнародному авторитету Ukrainian Fashion Week українські дизайнери отримали можливість долучатися до європейської та світової професійної спільноти.

Побачити українську моду наживо можна просто зараз. Ukrainian Fashion Week SS’18 триває в Києві з 4 до 10 вересня. Головною локацією дванадцятий сезон поспіль залишається «Мистецький Арсенал». За ключовими подіями нинішнього UFW стежте на сторінках «Дня».

Газета: 
Рубрика: