Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Вчора — любитель, сьогодні — професіонал

31 травня, 2000 - 00:00

Відмінно провів свій перший у житті бій на професіональному рингу чемпіон Європи, бронзовий призер Олімпіади в Атланті маріуполець Олег Кирюхін. Наш спортсмен уже в першому раунді спочатку послав у нокдаун, а потім i нокаутував чемпіона Англії у вазі «мухи» Денкі Стайза.

Представники Національної ліги професіонального боксу України беруть участь у різноманітних міжнародних змаганнях. На одному з них, що пройшло в англійському місті Йорку, якраз і дебютував Олег Кирюхін. До речі, цей турнір, який організував промоутер чемпіона світу Ленокса Льюїса Френк Мелоні, зібрав чимало сильних бійців, але Олег в компанії професіоналів почувається як рівний.

Чемпіон світу за версією WBC серед юніорів і чемпіон світу серед дорослих за версією WBF севастополець Олександр Вєтух цими днями став киянином. На день свого двадцятиріччя вiн одержав чудовий подарунок від Київської мерії. Її голова Олександр Омельченко вручив ключі від квартири цьому обдарованому спортсмену, якому всі передрікають велике майбутнє.

Олександр робить усе, аби ці сподівання справдилися. Цими днями він разом з чемпіонкою Європи киянкою Аліною Шатерниковою вилітає до Швейцарії, де вони 5 липня візьмуть участь у міжнародному турнірі. Цього ж дня, але в англійському Ліверпулі, пояси Інтерконтинентальних чемпіонів відстоюватимуть киянин Костянтин Швець та Віталій Копитко з Iвано-Франкiвська. А ще за два тижні в Маріуполі на міжнародних змаганнях свою майстерність продемонструють дворазовий чемпіон Європи у важкій вазі Олександр Гуров, чемпіонка континенту Аліна Шатерникова та інші представники Національної ліги.

Олександр ГОНЧАРУК
Газета: 
Рубрика: