Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Вікторія САМСОНОВА: «2008 — рік колосальних можливостей»

25 грудня, 2007 - 00:00
МАЛЮНОК IГОРЯ ЛУК’ЯНЧЕНКА

Перед тим, як зустріти Новий рік, кожен із нас намагається погане залишити в минулому, сподіваючись на те, що наступного року все буде добре, й нарешті збудуться заповітні мрії. А що кажуть про те, що нас чекає у 2008 му, професійні провісники майбутнього — астрологи? Аби дізнатися їхню думку, за кілька днів до Нового року кореспондент «Дня» зустрілася з астрологом астрологічного центру Павла Глоби Вікторією САМСОНОВОЮ.

— Як відомо, 2008-й — високосний рік. Кажуть, що саме в такі роки трапляється найбільша кількість усіляких катаклізмів і потрясінь. Чого ж чекати нам у наступаючому році?

— З точки зору астрології, один раз на чотири роки відбувається певне зміщення тимчасових ритмів, і ми це відчуваємо на собі. Наприклад, цей Новий рік вже зустрічаємо в іншому ритмі, ніж попередні три роки. Це дещо незвично, і тому люди відчувають якусь напруженість, що і є особливістю високосного року. Але я б не радила боятися 2008 року: крім високосності, він ще вирізняється величезним енергетичним потенціалом, який надаватиме людям колосальні можливості. Проте все це ми вже відчуваємо по тих подіях, які зараз відбуваються як в Україні, так і в усьому світі: починаючи від різних катастроф (що дуже неприємно) і закінчуючи політичними подіями. За китайським календарем, 2008-й — рік Пацюка, і з 12 знаків він стоїть першим у новому астрологічному циклі, це також означає зміни й динамічність, а ще відбуватиметься накопичення ресурсів (економічних, енергетичних). За зороастрійським календарем, який використовує наша школа, 2008-й буде роком Вужа. Ця мудра рептилія принесе людям величезний потенціал у всьому. Хто зуміє правильно ним скористатися, того чекає успіх. Головна особливість наступаючого року в тому, що обставини не складатимуться фатально, а людина зможе впливати на них своїм вибором, який вона повинна буде зробити. Також рік Пацюка принесе плату кожному за попередні його справи — тому треба прагнути робити добро, й особливо бережно поводитися з природою, тому, що всі катастрофи — це результат нашого спілкування з планетою. Дуже важливо не піддаватися агресії та напруженню, інакше на успіх розраховувати не доведеться.

— А що чекати Україні в політичному та економічному плані? Чи настане довгообіцяне правління мудрих політиків і покращення життя українців?

— Покращення обов’язково буде. Українці нарешті усвідомлять наслідки своїх попередніх дій і нарешті зрозуміють, що їм треба. Це всім принесе великий позитив. Хочу підкреслити, що останнє обрання Верховної Ради відбувалося в дуже сприятливий за місячним календарем час, що обіцяє багато перспектив і змін. Головне в тому, щоб матеріальне не згубило духовність, інакше наступного року Україну знов чекатимуть політичні перетворення. В зороастрійському календарі 2008-й є сьомим, що ще несе і певний містичний початок. Тому духовність буде визначальною, і якщо раніше був просто розвиток, то зараз буде на нього відгук (отримання подяки). Зокрема, велика увага приділятиметься науці, інноваціям, впровадженню нових технологій, особливо це стосується галузі охорони здоров’я, електроніки. Ще дуже важливий цього року емоційний настрій, від якого великою мірою залежатиме здоров’я людей. Роздратування, непомірні амбіції лише нашкодять і стануть перепоною на шляху до успіху.

— Яким знакам найбільше пощастить?

— Тільцям — за умови, якщо вони відкинуть свої амбіції та чітко визначаться зі своєю метою. Фінансовий успіх супроводжуватиме Стрільців, Водоліїв, у коханні пощастить Левам, Овнам. Досить благополучний рік буде для Козерогів. А от Скорпіонам і Терезам треба дуже дбайливо ставитися до своїх витрат, тоді в них також усе складеться вдало. Діві та Близнюкам доведеться багато працювати, пізнавати себе, й тоді в них усе буде гаразд. Багато різних перспектив постане перед Раками, тому їм треба буде не губитися і зробити правильний вибір.

— Як треба зустріти Новий рік, щоб він був успішним?

— Дійсно, правило — як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш, — працює. Цієї новорічної ночі в жодному разі не можна лаятися, говорити одне одному погані слова (це в майбутньому може спричинити негативні наслідки), бажано зустріти свято добре й недовго. В одязі бажано небагато блиску, з прикрас — переважно срібло. Але вбрання не має бути надто яскравим. Взагалі стиль і колір одягу для зустрічі Нового року треба обирати залежно від того, що бажаєте отримати наступного року. Тому, хто шукає кохання та сімейного щастя, показані романтичні мережива й персикові тони; тому, хто прагне до кар’єри — стильне вбрання металевого чи коричневого кольорів; тим, хто прагне багатства — обов’язково необхідно вдягти щось нове й добротне. Сервіруючи святковий стіл, треба не забувати про боби, горіхи, насіння (все це любить Пацюк), і бажано поставити букет iз злаків, що символізує майбутній добробут. Але головне — це позитивні думки, спрямовані на добро та успіх.

Інна БІРЮКОВА, «День»
Газета: 
Рубрика: