Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Вишитi «думочки»

27 листопада, 2007 - 00:00
ОДНА З ВИШИТИХ КАРТИН

У Музеї українського народного декоративного мистецтва, який знаходиться на території Києво-Печерської Лаври, пройде виставка вишитого малярства «Незриме коріння». На ній відвідувачі побачать роботи, створені Анжелікою Рудницькою (телеведучою і співачкою). Окрім вишивки вона вперше представить до уваги публіки авторську кераміку. Ці роботи виліплені з двох видів глини: білої та брунатної, виконані в оригінальному дизайні.

На виставці можна буде познайомитися з оригінальними «подушечками-думочками», прикрашеними українським бурштином, видобутим у шахті на півночі Рівненської області. На презентації, яка відбудеться 30 листопада, гостей пригостять «Янтарною горілкою», яка в давнину називалася «кам’яною або бурштинівкою» (її настоюють на бурштині).

Виставки Анжеліки Рудницької проходили в багатьох містах України, але нинішня буде найбільш об’ємною: на ній представлено різні грані творчості художниці: живопис-гаптування, кераміка і текстиль. Нагадаємо, 2004 року, через нещасний випадок, Анжеліка була паралізована і на багато місяців втратила можливість рухатися, займатися улюбленою справою — ТБ і шоу-бізнесом. Але Рудницька не впала духом. Вона виявила не лише сильну вдачу, але й розвинула свій новий творчий дар.

— Ця виставка для мене особлива, адже вона пройде на території одного з 7 чудес України — у Києво-Печерській лаврі, — призналася Рудницька. — Мої роботи експонуватимуться разом із роботами таких великих і улюблених мною художниць, як Марія Приймаченко і Катерина Білокур. Окрім того, це своєрідний підсумок трьох років моїх творчих пошуків в образотворчому мистецтві...

Інф. «Дня»
Газета: 
Рубрика: