Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Висота» підкорилася чотирьом

31 травня, 2000 - 00:00

Завершився літературний конкурс «Висота», організований часописом «Радуга», газетою «Зеркало недели» та Авіакомпанією «Міжнародні авіалінії України». За січень — березень в редакцію «Радуги» надійшло 758 розповідей, повістей і романів від 445 авторів. Понад третина з тих, що брали участь у конкурсі, живе в столиці, але багато також письменників-одеситів і... львів’ян, що, погодьтеся, несподівано для літературного конкурсу, що проводився російською мовою. Прийшли рукописи й здалека: з Москви, Петербурга, навіть в Канаді та Ізраїлi, виявляється, шанують нашу «Радугу» і не проти того, щоб у ній надрукуватися.

Для другого туру журі відібрало 11 романів і 52 «малоформатні» роботи: повісті, оповідання, новели, есе.

Переможцями названо Геннадія Худілайнена (Київ) — за оповідання «Пузыри», «Пьер» та поета і барда Володимира Каденка — за оповідання «Замерзаючий острів» про післявоєнний Київ. Серед авторів повістей також два лауреати: харків’янин Семен Вуд («Эмма і три толстяка») і добре відомий вже творчий дует Сергія та Марини Дяченка («Зеленая Карта»). Але на відміну від багатьох популярних фантастичних романів Сергія і Марини, ця цілком реалістична повість про наш час, про Київ.

Найбільш почесний приз, за велику форму, присуджений Петру Катериничеву, авторові гостросюжетних романів, що виходили великими тиражами в Росії. Його новий роман «Время барса» — про тіньові структури, про таємну боротьбу у владних коридорах. Серед моря масового кримінального чтива роман П. Катериничева відрізняється, на думку журі і редакції «Радуги», визначеної інтелектуальністю й літературною майстерністю.

Ці твори-переможці, а також ряд інших за вибором редакції, буде опубліковано на сторінках часопису. А їх авторам вручено авіаквитки в обидва кінці в одну з країн Європи.

Анатолій ЛЕМИШ, «День»
Газета: 
Рубрика: