Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Віталій Кличко «випробує» «Олімпійський»

Наступний бій боксер, найімовірніше, проведе з Миколою Валуєвим
2 листопада, 2011 - 00:00
ФОТО РЕЙТЕР

Наступний поєдинок нашого чемпіона світу може відбутися вже наступного року на відбудованому НСК «Олімпійський» ще до початку Євро-2012. Про це та про інші подробиці «Дню» розповів генеральний директор українського представництва промоутерської компанії братів Кличків «К2 Promotions» Олександр КРАСЮК.

— Володимир і Віталій Клички нещодавно заявляли про бажання провести один зі своїх найближчих поєдинків на відбудованому стадіоні НСК «Олімпійський» у Києві. Що в цьому напрямку вже зроблено?

— Є велике бажання у Віталія. Усім відомо, як він ставиться до України. І зрозуміло, що ніде так не будуть вболівати за нього, як удома. Тому його давня мрія зробити турнір саме в Україні, як варіант — у Києві.

— Чи можуть у столиці виникнути проблеми з проведенням такого заходу?

— До цього часу, зокрема, до 2005—2006 років, у нашій країні неможливо було виконати це технічно. Тепер у нас є арена, є «Олімпійський». З’явилася реальна можливість провести поєдинок братів Кличків, і такі переговори вже тривають. Тому на НСК «Олімпійський», можливо, вже наступного року відбудеться їхній бій. Вірогідно, до Євро-2012, а може, після нього. Імовірніше за все, що це буде росіянин Микола Валуєв.

— Проведення такого бою свідчить про те, що професіональний бокс наразі дуже популярний в Україні? Адже, пригадую, ви в одному зі своїх інтерв’ю зазначали, що люди в нашій країні не хочуть платити гроші за бокс за європейськими мірками.

— Наша місія — виховати культуру споживання боксу. Якщо порівнювати, скажімо, з футболом, то він популярний ще з воєнних часів, і люди привчені до цього виду спорту. Зокрема, давні традиції мають «Динамо» (Київ), «Спартак» тощо, і це ще з часів Радянського Союзу. Професіональний бокс прийшов в Україну, відверто кажучи, лише з братами Кличками. Відлік почався з 1996 року, коли Володимир і Віталій після олімпіади в Атланті перейшли в професіонали. Саме тоді українська публіка почала розуміти, що є різниця між аматорським боксом і професіональним.

Проте споживати професіональний бокс власне як продукт, як концерт чи кіно, — це необхідно виховувати в людях. Саме тому ми проводимо боксерські турніри за титульні бої в різних містах України. Хочеться дати можливість українцям насолодитися власне професіональним боксом як видом спорту і привчити людей до такого способу проводити дозвілля. Ходити не лише в кіно, театр чи на концерти, а й відвідувати такі спортивні змагання. Тому що це шоу, задоволення, класний настрій. А для телеглядачів — це ще й можливість подивитися класний телевізійний продукт власного виробництва.

Анатолій БАБАК
Газета: 
Рубрика: