Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Вранішня top-десятка

13 квітня, 2010 - 00:00

Для людського організму повноцінний сніданок — найголовніша їжа за день. Але найчастіше саме сніданком люди, коли поспішають, нехтують. А даремно, пише інтернет-портал ivona. Снідати треба обов’язково, говорять дієтологи. Адже, витративши вранці всього 15—20 хвилин, ви зробите неоціниму послугу своєму здоров’ю. І пропонує свою версію десятки найздоровіших сніданків.

1. Вівсянка з чорницею та мигдалем. З погляду збалансованого харчування це чудовий початок дня. Додайте до вівсянки розморожену чорницю, тертий мигдаль, присипте усе корицею й покладіть трохи меду. Ці продукти багаті поживними речовинами, протеїном і клітковиною.

2. Сухі сніданки (мюслі або хрусткі пластівці). Додайте ягід, йогурту або молока, й повноцінний сніданок готовий!

3. Яєчня із зеленню або омлет з овочами. Цей сніданок підходить для тих, хто любить вранці ситно поїсти. Окрім відчуття ситості яйця забезпечать вас білком і вітаміном Е.

4. Свіжі ягоди, вівсянка і йогурт. За допомогою блендера змішуємо всі інгредієнти та додаємо дві чайні ложки олії льону.

5. Фруктовий салат. Поріжте трохи яблук, дині, апельсинів, груш, бананів, додайте винограду та ягід. Далі порізані фрукти слід полити соком лимона та йогуртом. Дуже смачно й корисно.

6. Поживний бутерброд із цільнозернового хліба, листка салату, курячого м’яса та нежирного твердого сиру.

7. Сир і фрукти. До нежирного сиру додайте за смаком будь-які фрукти: підійдуть яблука, цитрусові, ягоди.

8. Гречана каша з молоком. Гречка — чудовий дієтичний продукт. Крім того, вона є джерелом рослинного білка та важливих для нашого організму мікроелементів.

9. Ситний салат з авокадо: нарізати кілька плодів авокадо, додати відварене яйце та тертий сир і не заправляти. Результат: багато вітамінів, калорійно та поживно.

10. Суміш з половинки банана, третини великого яблука та столової ложки вівсяних пластівців залити 200—250 г кефіру.

Газета: 
Рубрика: