Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Як правильно обрати кицю?

20 березня, 2012 - 00:00
ФОТО АВТОРА

У Києві відбулася виставка CFA Cat Show (8 AB рингів). У ній взяли участь власники і заводчики незалежно від їхньої клубної і системної належності.

У міському Палаці дітей та юнацтва можна було не лише помилуватися котами, а й придбати вподобану породу.

Власники й експерти відповідали на різноманітні запитання: від годівлі та імені для кота до купання вуханя.

Скільки різних характерів за різними породами котів! Які різні кішечки за пухнастістю і забарвленням! У чому відмінності їхньої вдачі, і як підібрати ключик до кожної киці?

Побувавши на виставці, можна було дізнатися багато нового про свого Мурчика чи Мусю... Так, персидська кішка вважається однією з найдавніших порід.

Попервах, коли персидських шиншил вивели в Туреччині, вони мали довгу білу шерсть. Наприклад, британська шиншила є царською представницею родини котячих.

Аристократичність проявляється буквально у всіх позах і манерах цієї кішки. А якщо у вас мало вільного часу, але ви хочете мати кицю, тоді екзотична короткошерста кішечка саме для вас!

Цю породу отримали від схрещування персидської з американською короткошерстою на початку 1960-х . Американський тип персидської кішки — це короткий ніс, кругла мордочка і маленькі вушка.

Мила, подібна до кошеняти поведінка є однією з найкращих якостей цієї породи, а великі круглі очі, маленькі вуха, пласка мордочка і короткий ніс викликають замилування як у дітей, так і в дорослих.

Костянтин ГРИШИН, «День»
Газета: 
Рубрика: