Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Їм аплодує увесь світ!

Львівські музиканти беруть участь у світовому турне на підтримку колег
2 серпня, 2022 - 14:04

Артисти оркестру Львівської національної опери імені Соломії Крушельницької зараз перебувають на гастролях у Європі та в Америці – разом із провідними українськими музикантами у складі «Ukrainian Freedom Orchestra»/«Українського оркестру свободи». Серед них – Андрій Чайковський, Марта Семчишин, Віктор Семчишин, Анна Бура (скрипка); Юрій Хвостов, Євген Марчук (гобой, англійський ріжок) та Наталія Коноваленко (арфа). Про це повідомив на своїй ФБ-сторінці генеральний директор – художній керівник Львівської опери Василь Вовкун.

«Найкращі українські музиканти, обʼєднані The Metropolitan Opera (США) та Teatr Wielki - Opera Narodowa (Польща), під орудою канадійсько-української диригентки Keri-Lynn Wilson, наприкінці липня вирушили до найбільших міст Європи та Америки, аби зібрати кошти на підтримку українських артистів, – зазначено, зокрема, у дописі Василя Вовкуна. – У програмі туру – виконання Симфонії №7 українського композитора Валентина Сильвестрова, Фортепіанного концерту №2 Фридерика Шопена, а також Симфонії №4 Йоганеса Брамса або Симфонії №9 Антоніна Дворжака».

Також керівник Львівської опери зазначає, що вже перші виступи, у Варшаві та Лондоні, «Українського оркестру свободи» отримали безліч захоплених відгуків та палких глядацьких аплодисментів.

Надалі оркестр виступить на фестивалі Chorégies d`Orange у Франції (2 серпня); Берліні (4 серпня); Единбурзі, Шотландія (6 серпня); Snape Maltings у Англії (8 серпня); Амстердамі (11 серпня); Гамбурзі, Німеччина (13 серпня); Нью-Йорку (18 та 19 серпня) та Вашингтоні (20 серпня).

Турне організовано за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства закордонних справ України та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

 

Фото з ФБ-сторінки Василя ВОВКУНА

Тетяна КОЗИРЄВА, «ДЕНЬ»
Рубрика: