Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Жирафенятко назвуть Юлією

Перший у СНД приватний зоопарк у Ялті відзначив своє десятиріччя
29 жовтня, 2005 - 00:00

Ялтинському зоопаркові «Казка», створеному на порожньому місці на околиці курортного міста колишнім офіцером Олегом Зубковим, виповнилося 10 років. За цей час перший у СНД приватний зоопарк став відомим у всьому світі, сьогодні в ньому утримується понад 700 тварин — близько 120-ти видів ссавців, птахів, рептилій, амфібій і риб. Святкування ювілею зоопарку перетворилося на яскраве свято, а творець і власник «Казки» Олег Зубков нагороджений Фондом міжнародних премій — орденом «Святого Миколи-чудотворця».

— Десятиріччя зоопарку стане початком нового етапу його розвитку. Скоро у нас з’являться морський акваріум і тераріум, — повідомив Олег Зубков. — Будівництво тераріуму вже ведеться. Він відкриється до нового курортного сезону, а спорудження акваріума плануємо розпочати найближчим часом. До речі, до експозиції акваріума ввійдуть акули, скати, краби та інші морські мешканці...

Ялтинська міська організація Партії зелених України пропонує закласти в зоопарку Алею дружби, повідомив голова лідер зелених Михайло Ейдельберг і передав зоопаркові перші дерева для майбутньої алеї (три саджанці тису ягідного). До ювілею зоопарк отримав декілька живих подарунків: тигрового пітона, пару куланів, рись, хом’яка та акваріумну золоту рибку. Наприклад, пітон на кличку Віра — презент від директора київського тераріум-центру «Біон» Дмитра Ткачова. Вручаючи подарунок, він сказав, що довжина пітона становить понад чотири метри, вага — 40 кілограмів. Віра — найбільший тигровий пітон в Україні. Пару куланів ялтинська «Казка» отримала в подарунок від Київського зоопарку. Рись на кличку Гайс передав у дар ялтинцям Володимир Гайслер — зоолог, який пропрацював не один рік у «Казці». Золоту рибку одержано від Алуштинського акваріума, а хом’яка — від харківської фірми «Природа». Як запевнив її директор Сергій Потапов: «Хом’як у нас чарівний. Він виконує два бажання — матеріальне й емоційне».

А на початку нового курортного сезону в зоопарку поселяться два жирафи. Вже побудовано вольєри. Купити жирафів «Казці» допомогли депутат ВР Криму Андрій Сенченко та мерія Ялти. Жирафи вже чекають на своє транспортування до зоопарку. До речі, Сенченко, який очолює кримський виборчий штаб БЮТ, запропонував одного з майбутніх дітлахів цієї пари назвати Юлею на честь колишнього прем’єр-міністра України Ю. Тимошенко.

Микита КАСЬЯНЕНКО, Сімферополь. Фото автора
Газета: 
Рубрика: