Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Змістовно, позитивно і сонячно!

П’ятий тиждень поспіль триває акція «Львів зустрічає»
11 квітня, 2022 - 12:16

«День» не втомлюється розповідати про численні культурологічні заходи, що їх організовують у Львові, аби емоційно розрадити вимушено переселених до міста й області українців з інших регіонів України. Не виняток – акція #львівзустрічає, і це – благодійна ініціатива Асоціації галеристів, Центру міської історії, Львівської національної філармонії за участю Львівської міської ради, серія безкоштовних подій для гостей міста. Програма включає легкі ознайомчі прогулянки вулицями, парками та мистецькими просторами Львова, що їх проводять працівники місцевих культурних інституцій, також – концерти, театральні вистави та дитячі квести.

Акція триває п’ятий тиждень, і поточний тиждень (11 – 17 квітня) відрізнятиметься від попередніх тим, що події стартують не з вівторка, а з понеділка, і також тим, що на деякі дні подій заплановано не по одній, а по кілька (приміром, у неділю, 17 квітня).

Отже, від сьогодні до неділі включно всі охочі можуть взяти участь, зокрема, в екскурсіях Музеєм народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай) та Снопківським парком, послухати у малому залі Львівської національної філармонії львівську музику від ансамблю «Високий замок», відвідати перформативні читання в галереї «Світло», лекцію-концерт про музичну спадщину Василя Барвінського у Меморіальному музеї Станіслава Людкевича, Центр архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова Вежа», аби дізнатися про таємниці мистецтва давніх цивілізацій (Месопотамія, Давній Єгипет),  та артцентр «Дзиґа», щоби поговорити з Богданом Шумиловичем та Влодком Кауфманом про львівське мистецтво для (не)львів’ян, а заразом оглянути виставку «Амазонки» Євгена Равського.

Детальний розклад подій п’ятого тижня ініціативи «Львів зустрічає», також – контакти організаторів можна переглянути тут

Принагідно: є багато відгуків на ініціативу «Львів зустрічає». Ось деякі з них, в яких все-все прочитується!

«Тамара Талавира  Як же з вами цікаво!

Лариса Здецкая Дякую за прогулянку Стрийськом парком, 3 години промайнули дуже швидко! Було надзвичайно цікаво, змістовно, позитивно і сонячно!».

Фото з ФБ-сторінки одного з ініціаторів акції – галериста Павла ГУДІМОВА

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів
Газета: 
Рубрика: