Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

В Ужгороді презентували фотовиставку "Тернова осінь"

17 травня, 2015 - 15:08
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

14 травня у Закарпатському обласному музеї ім. Й. Бокшая відбулося відкриття Фотовиставки «День-2014» у рамках «Днів «Дня» в Ужгороді».

Як зазначили організатори виставки, експозиція вміщує орієнтовно 160 світлин з-поміж переможців XVI Міжнародного Фотоконкурсу газети «День». Вони обрані з понад 2 тис. фоторобіт, надісланих з усіх куточків України як фотографами-професіоналами, так і фотолюбителями. Значна частина світлин присвячена головним подіям минулого року – Революції Гідності на Майдані та війні на Сході країни. У фокусі – люди, які творять історію сьогодні.

"Виставку ми назвали "Тернова осінь", оскільки її символом обрано терен, з його сизо-синіми ягодами на колючих гілках… Це – і «тернистий шлях», яким сьогодні всі ми йдемо, прориваємося з кров’ю, це також і захист, адже у багатьох країнах цю рослину наділяють саме таким смислом: «колюча огорожа» захищає від непроханих гостей і від злих сил. Я вважаю, що ця виставка – це є своєрідний фотолітопис України за останній рік", – розповіла головний редактор газети «День» Лариса Івашина.

На відкритті виставки побували почесні гості: владика Мілан Шашік, консул Генерального консульства Угорщини в Ужгород Ласло Віда, Генеральний Консул Словаччини в Ужгороді Янка Бурянова. Подарункові комплекти книг від редакції "Дня" отримали представники УжНУ, Ужгородського коледжу культури і мистецтв, товариства "Просвіта", а також навчальні заклади міста. 

Оскільки виставка триватиме з 14 до 31 травня 2015 р. усі бажаючі ще матимуть змогу її відвідати.  

Джерело: "Карпатський об'єктив"

"Карпатський об'єктив"