Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«AVE...» — книгозбірням!

Історичний бестселер «Дня» незабаром поповнить фонди українських публічних бібліотек
4 липня, 2019 - 10:49
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Експертна рада Українського інституту книги оприлюднила попередній перелік книжок, які будуть закуплені цього року в рамках програми Поповнення фондів публічних бібліотек. Загалом 151 видавець подав заявки на 3013 назв книжок. 50 науковців, літературознавців, культурних координаторів, освітян, журналістів та очільників бібліотек обрали 557 найменувань від 79 українських видавництв. Усього для читалень різних регіонів буде закуплено майже 680 тисяч примірників на суму 87 мільйонів гривень.

До цього списку увійшла і книга «Ave. До 100-ліття Гетьманату Павла Скоропадського». Видана 2018 року, вона стала історичним бестселером, гідним поповненням бібліотеки газети «День». У книзі за загальною редакцією Лариси Івшиної постійні автори «Дня», знані історики та публіцисти описують виклики, з якими мала справу сто років тому новостворена Українська держава Гетьмана Скоропадського, розповідають про здобутки та успіхи, прорахунки та невдачі кількамісячного правління Гетьмана. Вони перевідкривають для українців постать Павла Скоропадського після десятиліть замовчування та історичних фальсифікацій, проводять паралелі з подіями в сучасній Україні та задаються питанням, яке було актуальне тоді і загострилося зараз: як відтворити, зміцнити й згуртувати державотворчу національну еліту в її нерозривному зв’язку з народом?

Держава закупить трохи більше 1200 примірників «Ave. До 100-ліття Гетьманату Павла Скоропадського». Перелік публічних бібліотек, у яких можна буде знайти книгу, оприлюднять пізніше. Поповнення дійдуть до них за кілька місяців після затвердження остаточного переліку Кабінетом Міністрів, забезпечення закупівельних процедур, друку та розрахунків із видавцями.

Якщо не хочеться чекати, то можна вже зараз замовити примірник «Ave...» для власної чи найближчої публічної бібліотеки в онлайн-магазині «Дня» або за телефоном відділу реалізації +38 (044) 303 96 23.

Дар’я ТРАПЕЗНІКОВА, «День»
Газета: