Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Особливе одкровення»

Побачила світ автобіографічна книжка громадського діяча Антона Дубішина — людини з важкою формою інвалідності
10 вересня, 2020 - 19:50

Мета автобіографічної повісті — привернути увагу до життя людей з інвалідністю і показати, що навіть тяжкі фізичні обмеження не є перепоною для великих та важливих справ, які змінюють життя людей та країни.

«Я не схожий на мотивуючого Ніка Вуйчича або ж розумного Стівена Гокінґа. Я окрема особистість із України. У моїй книжці описані життя і боротьба, знущання та приниження, сприйняття і толерантність, залежність та підтримка, війна і захист, волонтерство і доброчинність, сім’я й діти, релігія та віра. Книжка демонструє моральну і духовну силу, жагу до відкритості світові. Також хочу донести до тебе три основні цитати свого життя:

                              ► Прийми себе таким, який ти є!

                              ► Повір у свої сили!

                               ►Суспільство тебе прийме!

Маю надію, що тобі сподобається подорож у моє «Особливе одкровення» і ти усвідомиш свою місію на Землі», — зазначає автор книжки, громадський діяч та волонтер Антон ДУБІШИН. Крім того, він є автором трьох поетичних збірок: «Ми — не такі», «Світ та я» і «Творіння Господа — людина».

А все почалося з того, що в дев’ять місяців йому діагностували спинну м’язову атрофію Вердніга Гофмана другого ступеня — тяжке спадкове генетично детерміноване захворювання, що призводить до розвитку слабкості м’язів спини та їх атрофії.

Нині Антон веде активний спосіб життя, попри те, що не може рухатися. Він є засновником і керівником громадської організації «Особлива команда», яка допомагає соціалізуватися людям з інвалідністю, підтримує госпіталізованих бійців і захисників на сході України. Крім того, він допомагає в реабілітаційному процесі алко- та наркозалежним і відвідує з мотивуючими лекціями дитячі виправні колонії. Також ще зустрічається зі школярами, щоб розповісти їм про те, хто такі люди з інвалідністю і що між ними й здоровими людьми не має бути жодних перепон та бар’єрів.

Підготувала Оксана ВОЙТКО, День»
Газета: