Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Порятунок – у «Божественній комедії»

Незабаром на екрани вийде чергова картина за мотивами твору Дена Брауна
7 жовтня, 2016 - 10:53
ФОТО РЕЙТЕР

На фото — режисер Рон Говард фотографує учасників перегляду фільму «Інферно». Поруч з ним актори Том Генкс, Фелісіті Джонс, Омар Сі, Іррфан Кхан та письменник Ден Браун (третій зліва). Захід відбувся вчора у м. Флоренція в Італії.

«Інферно» — американський інтелектуальний детектив-трилер, знятий за мотивами однойменного роману Дена Брауна. Це — продовження фільмів «Код да Вінчі» (2006) та «Ангели і демони» (2009), які також зняв Рон Говард. У центрі сюжету — професор семіотики Гарвардського університету Роберт Ленгдон у виконанні Тома Генкса. Опинившись у Флоренції, професор Ленгдон, фахівець із кодів, символів та історії мистецтва, несподівано потрапляє у вир подій. Ленгдон приходить до тями в одній з італійських лікарень, повністю втративши пам’ять. Місцевий лікар Сієнна Брукс намагається допомогти Роберту не тільки відновити спогади, а й зупинити загадкових зловмисників, які мають намір поширити смертоносний вірус. Людство опиняється за крок від загибелі. І перешкодити цьому можна лише розгадавши таємницю, зашифровану колись Данте в рядках першої частини поеми «Божественна комедія».

Створенням фільму займалася кінокомпанія Sony Pictures, яка раніше представила екранізації двох інших романів Дена Брауна. Зйомки розпочалися в квітні 2015 року й відбувалися спершу у Флоренції, а потім у Венеції і Стамбулі.Тривалість фільму — близько двох годин.

Світова прем’єра відбудеться 8 жовтня. В кінотеатрах України картину можна буде побачити з 13 жовтня.

Підготував Роман ГРИВІНСЬКИЙ, «День»
Газета: