Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Близький Схід у провальних замислах Путіна

9 березня, 2022 - 13:34

Поки до України їдуть десятки тисяч іноземців у складі Інтернаціонального легіону (з понад 52 країн!), повертаються тисячі миротворців, до зброї проти агресора стають навіть політики інших країн, зокрема депутат Сейму Латвії Юріс Юрашс, Росія тим часом в агонії продовжує демонструвати останні недобитки своєї військової недолугості.

Казахстан, як відомо, відмовився брати участь у російському вторгненні в Україну. План Кремля щодо використання ОДКБ провалився.

Білорусь уже де-факто воює проти України як військова база агресора, з якої щодня долітають ракети по українських містах. Офіційно Лукашенко — у стані вагання. Намагається всидіти на двох стільцях, щоб і не відмовити Путіну остаточно, і не потрапити у режим повного блокування світу.

Але не забуваймо, що в Росії є ще одна "жертва" — Сирія на Близькому Сході. Путін зараз узявся, очевидно, за те, щоб використати цю країну як підмогу у своїй війні проти України. Нещодавно у ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що борт Міністерства оборони РФ із початку війни проти України вже двічі приземлявся у Латакії.

Також американське видання Wall Street Journal повідомляло, що Росія справді готується використати сирійських бойовиків, щоб "узяти" Київ.

Все це, з одного боку, виглядає кумедно. Зважаючи на те, що з перших днів війни українців дезінформаційно залякували полками кадировців, які "голими руками" візьмуть Київ, продукували фейки про те, як Росія залучатиме військових з країн Центральної Азії.


Прості сирійці, які попри надзвичайно важкі й небезпечні умови, нині в опозиції до «офіційного» уряду, підтримують Україну, адже теж зазнали жорстокого нападу Росії. Джерело: https://www.dw.com/en/russia-ukraine-whose-side-are-middle-eastern-count...

Навіть якщо використання сирійців Росією проти України не є фейком, ця так звана операція із залученням сирійських бойовиків уже є провальною. Незнання місцевості, низька якість військової підготовки навіть їхніх "найдоблесніших" "солдатів" — це те, що демонструє Росія з першого дня свого вторгнення. А що тут казати про громадян близькосхідної країни, які не знають України, її мови, та й у самій Сирії без втручання тієї ж Росії нічим не відзначилися.

З іншого боку, ситуація є прикрою в тому сенсі, що Росія продовжує нахабно експлуатувати громадян інших країн. Як паразит вона висмоктує людей, чиїхось чоловіків, синів, щоб переконувати у своїй ефемерній військовій потужності.

Хочеться вірити, що Близький Схід теж, як Захід зараз, пройде у свідомості свою революцію очищення від Росії. І можливо, що цю революцію скидання авторитету Кремля на Близькому Сході очолить сусідній Сирії, дружній Україні Ліван. Принаймні голосування в ООН красномовно засвідчує це.

Новини партнерів