Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Хроніки опору. Буквальна дичина

13 квітня, 2022 - 12:37

Отакий заливистий артефакт я відкопав на просторах інтернету. Якщо написано на повному серйозі – це клініка. Якщо ж зроблено в порядку знущання (що теж імовірно), то можна оцінити красу гри. У будь-якому разі – документ свого часу.

Далі – переклад з російської.

«Російське військо під знаком свастики. Хто влаштував акт масового саботажу спецоперації в Україні?

Ми все ближче й ближче до повернення України до лона слов'янського світу. До остаточного її очищення від нацистської нечисті. Як заявив у своєму нещодавньому виступі Президент Росії, нашій армії під час спецоперації вдалося знищити 2/3 військової інфраструктури ворога.

Проте є серйозні побоювання, що операція з денацифікації братньої України може повернути зовсім не туди, куди треба. Це вже помітно: на окремих ділянках наступ пробуксовує. У чому ж справа?

Кожна армія має свої символи, під якими вона отримує перемогу. Велика Радянська армія, наприклад, перемагала найсильніших ворогів під червоною п'ятикутною зіркою. Але зараз наші солдати осяяні зовсім іншим знаком, що нагадує латинську букву Z.

Його присутність повсюдна. Він написаний на танках та бензовозах, засобах ППО та БТРах, «Градах» та «Буках». Ба більше, його активно почали просувати по телебаченню, вставляти в рекламу, писати на стінах і парканах, навіть вибудовують дітей за контурами, щоб зняти відео.

Можна б відмахнутися – мовляв, літера й літера, але в нашому світі нічого не буває без причини, тим більше, якщо йдеться про армію, яка бере участь у серйозній операції.

Виявляється, що практично ідентичний знак красувався на емблемі 4-ї поліцейської моторизованої дивізії СС у роки Другої світової війни. І це не простий збіг.

Справа в тому, що цей символ – дві паралельні лінії, з'єднані косою рисою – є стародавньою німецькою руною, що зветься Вольфсангель – тобто «вовчий гак». 1910 року в Німеччині вийшов роман «Вервольф» про селянський загін самооборони в період Тридцятирічної війни. Символом загону і був Вольфсангель, а оскільки роман дуже подобався нацистам, то незабаром і «вовчий гак» став другим за популярністю символом у Німеччині після свастики. Він увійшов до емблем дивізій СС "Рейх" і "Ландсторм Недерланд" - які принесли незліченні біди і страждання на російську землю. Він і зараз використовується різними антиросійськими організаціями, наприклад, намальований на штандартах батальйону українських карателів-фашистів «Азов»!

Та й сам «гак» дуже скоро став прямо асоціюватися зі свастикою, оскільки два схрещених Вольфсангеля утворюють саме її; причому, найгірше те, що ця свастика спрямована вліво, проти годинникової стрілки. За даними археолога Аркадія Голана, в російській традиції ліва свастика позначає рух проти сонця і вважається недобрим знаком, що приносить невдачу, хворобу та злидні.

  Визначний російський письменник Євген Головін та його учень, видний філософ Олександр Дугін досліджували всі аспекти як п'ятикутної зірки, так і свастики, і дійшли висновку, що в зірці концентрується плинність, мінливість, різноманіття – тобто саме життя, а також у ній укладено образ людини, успадкований від Бога-творця. У той самий час свастика несе умертвляючий порядок, монотонну структуру, застій і, в результаті, смерть. І це повною мірою позначилося під час Великої Вітчизняної війни. Велике російське воїнство під знаком життя перемогло мертву силу Гітлера, обвішану свастиками та вовчими гаками.

Що ж виходить? Наша армія ризикує життям, добиваючи фашистську гадину, але робить це не просто під свастикою, а ще й під знаком смерті та провалу? Хто влаштував цю підлу зраду проти  російського народу, російського Президента? Хто хоче заманити російське воїнство у пастку?

Тут можуть бути різні думки, але безпосередня відповідальність за вибір стратегії спецоперації та всіх найважливіших елементів воєнної кампанії лежить на Міністерстві оборони. Чи це є свідомим саботажем з боку Сергія Шойгу з метою підриву довіри Президенту та захоплення влади чи просто кричущим непрофесіоналізмом – покаже слідство».

 

Новини партнерів