«Божоле Нуво» дозріває раніше інших завдяки особливому
процесу бродіння, що починається ще всередині ягоди. Молоде вино не потребує
дерев’яних бочок, а тому в його смаку домінують не таніни, а свіжі плодові
та ягідні тони. Для більшого аромату та елегантності напиток облагороджують
концентрованим виноградним соком сорту Gamay. «Ми вирішили цього року ризикнути
і провести експеримент, наскільки цікавим буде для України «Божоле Нуво»,
— каже генеральний директор компанії «Долмарт-Україна», яка поставила в
нашу країну молоде вино врожаю 2000 року, Крістіна Ксініас. — Я люблю вино
і хочу принести культуру його споживання сюди. І хочу сказати, що в Україні
починають розуміти вино, розуміти, що є й інші сорти вин, окрім тих, до
яких вже звикли українці». Крістіна Ксініас каже, що молоде вино не буде
поставлятися в магазини. Його треба пити в компаніях, щоб, відійшовши від
робочого ритму, розслабитися і повеселитися. Окрім того на відміну від
інших, споживання молодого вина не варто відкладати у довгий ящик — вважається,
що після 1 березня воно втрачає свої неповторні властивості.
Свято останнього вина тисячоліття
21 листопада, 2000 - 00:00
Газета:
Рубрика: