Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Українська армія продовжує озброюватися

Із початку проведення АТО система технічного забезпечення ЗСУ відновила вже понад 30800 одиниць озброєння та військової техніки
30 вересня, 2015 - 10:36
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

За останні тижні українські військові частини та підрозділи, залучені до виконання завдань у зоні антитерористичної операції, отримали з державних підприємств вісім одиниць радіоелектронного обладнання до літаків і вертольотів, 46 одиниць автомобільної техніки, 100 військових приладів спостереження та прицілювання, чотири засоби радіоелектронної боротьби, модернізований літак, а також 135 тисяч ракет і боєприпасів, повідомляє сайт Міноборони.

Також державні підприємства провели ремонт дев’яти одиниць військової техніки, серед яких бойові машини піхоти та самохідні гаубиці.

Водночас ремонтно-відновлювальні бригади Збройних сил України повернули для виконання бойових завдань в районі проведення АТО 300 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема танки, зенітні установки, гаубиці, гармати, протитанкові ракетні комплекси, міномети, гранатомети, бронетранспортери, бойові машини, а також 201 одиницю автомобільної техніки.

Таким чином, з початку проведення АТО розгорнута система технічного забезпечення Збройних сил України дозволила відновити вже понад 30800 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема 1528 одиниць — на державних оборонних підприємствах.

Ефективне виконання державного оборонного замовлення на вітчизняних підприємствах, а також в установах і організаціях забезпечують військові представництва Міністерства оборони України.

2015 року вони проконтролювали якість ремонту та виробництва і прийняли для Міністерства оборони України продукцію оборонного призначення на загальну суму 4 млрд 107 мільйонів гривень. За надання цих послуг до спеціального фонду Міністерства оборони України зараховано майже 11 мільйонів 700 тисяч гривень.

Газета: 
Рубрика: