Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У Тернополі видали подарункову книжку віршів Кіплінга,

щоб зібрати кошти для родини загиблого солдата
11 серпня, 2016 - 10:57

«Балади з казарми» — так називається подарункове видання віршів англійського поета і прозаїка Редьярда Кіплінга. Видання супроводжується диском із співаною поезією Р. Кіплінга у виконанні українських музикантів Сергія Василюка, Кирила Булкіна та Атанайї. «День» уже повідомляв, що 2014 року в Тернополі розпочали благодійний проект, щоб зібрати кошти для сімей загиблих у зоні АТО воїнів. Започаткований наприкінці ХІХ століття англійським письменником Редьярдом Кіплінгом проект «Книжка одного вірша», набув нового життя у ХХІ столітті в Україні.

Багато ілюстрований один вірш в одній книжці — така концепція благодійного задуму видатного англійця знайшла успішне продовження в Тернополі. За два роки у видавництві «Навчальна книга — Богдан» у межах цього проекту видали п’ять книжок — «Хлопчина незухвалий», «Діти», «Синові» (у перекладі Василя Стуса), «Солдат», «Жонатий». Окремі з них були вже перевидані. Відтепер усі ці книжки зібрані в подарунковому виданні, яке містить також і диск зі співаними версіями віршів. 25 грн за кожен проданий комплект буде передано сім’ї загиблого українського солдата.

Кошти, зібрані за цим благодійним проектом, організатори надсилають сім’ї загиблого українського військовослужбовця Ігоря Володимировича Бориса. Життя 31-річного солдата обірвалося на сході України. У липні минуло два роки після його загибелі. «Ігор був майстром спорту України, займався паверліфтингом. Його мобілізували у війська у травні, служив у Львівській 24-й механізованій бригаді. Загинув у Зеленопіллі Луганської області від обстрілів «Градів». Ігоря нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня», — розповідає вдова Ігоря Бориса Тетяна Петліна. — Допомога, яку надсилають нам організатори проекту, є для нас дуже важливою. Кошти, які перераховують мені, спрямовані на лікування дитини. Їй скоро буде три рочки. Коли батька не стало, дитині було десять місяців. Для нас важливою є не лише фінансова підтримка, а й ця увага, турбота, яку надають нам організатори проекту «Книжка одного вірша».

Тамта ҐУҐУШВІЛІ, Тернопіль
Газета: 
Рубрика: