Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Ідеальний блонд і довге волосся: як цього досягти

23 червня, 2022 - 16:41

Знебарвлення — найефективніший спосіб досягти ідеального блонду, але водночас це сильний стрес для волосся, особливо якщо потрібно перейти з темного відтінку у світлий. Під час цієї процедури піднімаються лусочки кутикули, завдяки чому окислювач проникає в структуру стрижня та знебарвлює пігмент. Через це волосся стає сухим, більш пористим і чутливим до механічного впливу. Кінчики схильні до ламкості, тому  дуже складно відростити довжину. Деякі фахівці навіть рекомендують перефарбуватися в натуральний колір, щоб відновити довжину. Але насправді, за умови належного догляду, можна відростити довге волосся та зберегти улюблений блонд. Як це зробити? Читайте в статті.

Відмовтеся від частих стрижок

Так, багато хто вважає, що потрібно підстригати кінчики раз на 1–2 місяці, щоб волосся виглядало живим і доглянутим. Хтось вірить, що такий підхід навіть стимулює їхнє зростання. Однак кінці не мають жодного відношення до фолікулів і не впливають на внутрішні біохімічні процеси в організмі. До того ж постійно зрізуючи довжину, ви не помітите, як росте волосся. Зазвичай швидкість становить 1–1,5 сантиметра на місяць. Однієї стрижки за пів року цілком достатньо, і це зовсім не означає, що ви повинні ходити із сухими кінчиками. Косметичні бренди виробляють ефективні незмивні засоби, здатні подовжити «життя» посіченим кінчикам. Наприклад, Wella Professional пропонує легкі олії, спреї та сироватки для живлення й розгладження фарбованого волосся.

Мінімізуйте механічні пошкодження

Підберіть гребінець, який не буде травмувати та обламувати волосся — для цього добре підходять вироби із силіконовими зубчиками. Розчісуйте волосся акуратно, починаючи з кінчиків, і поступово рухайтеся до маківки. Пам’ятайте, що вологе волосся більш крихке, тому краще прочісувати його до миття або після, коли воно підсохне.

Також пошкодження можуть бути через тугі резинки, тому краще користуватися тканинними резинками-кранчами або виробами у вигляді спіралі. Крім того, волосся може обламуватися через тертя — особливо часто таке відбувається в холодну пору року, коли волосся заплутується в шарфі, шапці або каптурі. Рішення є — заплетіть косу та сховайте її під верхній одяг, одночасно захистивши волосся від холодного повітря.

Забезпечте делікатне очищення

Якщо ви миєте волосся щодня або через день, краще вибирати шампуні на основі м’яких ПАР, які підтримуватимуть фізіологічний pH шкіри на рівні 4,5–5,5. Очищувальний засіб не потрібно наносити на всю довжину, досить добре намилити коріння волосся, тому що саме воно сильніше забруднюється. А піна, стікаючи при змиванні, усуне залишки стайлінгу та пил з решти довжини. Фахівці не радять терти рушником і сильно стискати мокре волосся. Щоб усунути зайву вологу, акуратно промокніть їх.

Використовуйте термозахисні засоби та продукти з SPF

Ми з’ясували, що знебарвлене волосся стає більш сухим, ніж натуральне, а вплив високої температури ще сильніше випаровує вологу. Тому перед кожним сушінням феном і гарячим укладанням наносьте на термозахисний засіб. Багато продуктів також містить UV-фільтри. Засоби для захисту від сонця, особливо в періоди його високої активності, не тільки збережуть волосся м’яким і еластичним, а й подовжить яскравість кольору.

Підтримуйте колір не лише фарбуванням

За кілька тижнів після відвідування перукаря пігмент може змінитися: з’являються небажані відтінки, а сам колір стає тьмянішим. Але щоб не піддавати волосся стресу частим фарбуванням, використовуйте тонувальні засоби, які нейтралізують жовті, руді та інші півтони, зберігаючи насиченість відтінку. Виробники пропонують різні формати, шампуні, маски та бальзами. Вибирайте те, що вам зручніше.

Зміцнюйте коріння волосся та шкірний бар’єр

Ломкі кінчики — це не завжди наслідок знебарвлення. Якщо фолікули отримують недостатнє живлення, то волосся буде тонким, ослабленим і, відростаючи до певної довжини, може обламуватися. Щоб виправити ситуацію, підійдуть маски, тоніки та пілінги для шкіри голови, які покращують мікроциркуляцію в клітинах, стимулюючи приплив корисних компонентів до коріння волосся. При цьому важливо не допустити зневоднення та сухості шкіри, тому що її стан безпосередньо позначається на стані волосся. Коли гідроліпідний бар’єр у нормі, тоді й волосина буде захищена невагомою плівкою. Для цього важливо стежити за водним балансом і вмістом корисних мікроелементів в організмі (особливо жирних кислот, біотину, вітамінів В2 та В6).

Додайте салонні процедури

Салонний догляд для блондинок спрямований на усунення найголовніших проблем: сухості, ламкості та тьмяності волосся. Тому найбільш популярними стають ламінування, кератинове відновлення та ботокс. Вони глибоко живлять, пом’якшують і зволожують, а також обволікають стрижень, роблячи кожну волосину більш пружною та товстою. Деякі процедури також розпрямляють пасма, тому, якщо у вас кучеряве волосся та ви бажаєте зберегти їх природну текстуру, обов’язково уточніть це майстру.

Рубрика: