Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Скільки коштує заправка картриджів у Києві та області?

11 жовтня, 2022 - 12:42

Заряджання тонерних картриджів виконується протягом 15-20 хвилин, незалежно від того, де вона проходить, вдома чи в майстерні. Однак про вартість цієї послуги так сказати не можна, бо вона розраховується з урахуванням багатьох факторів. Проте деякі сервісні центри створили спрощену цінову систему. З експрес-прайсом можна ознайомитись за посиланням https://kiev-itservice.com.ua/price/. Слід зазначити, що процес зарядки витратників має чимало нюанси, що суттєво впливає вартість.

Модель картриджа та його стан

Мінімальний цінник на послугу складає 249 грн. Зазвичай стільки коштує заправка монохромного лазерного принтера. Багато компаній пропонують послугу приїзду майстра безкоштовно. Однак за однієї умови — сервіс-інженер повинен виконувати певні роботи, зазначені у прайс-листі. Стандартне заправлення кольорового торнерного картриджа коштує від 439 грн. Далі ціна збільшується з огляду на:

• модель витратника;

• стан робочих модулів;

• віддаленість клієнта;

• невідкладність замовлення.

Найчастіше витратники мають майже однакову будову. Істотну відмінність становлять механізми кріплення, розташування основних частин та наявність додаткових деталей. Такі технічні особливості суттєво ускладнюють складання картриджа. Водночас, розбираючи пристрій, майстер може помітити, що деякі модулі дуже зносилися. Аби лазерний принтер й надалі друкував якісно, запчастини потрібно замінити. Це у свою чергу є додатковою статтею витрат. Таким чином, заміна:

• однієї деталі коштує від 250 грн.;

• двох – від 230 грн.;

• трьох і більше – від 200 грн.

Найчастіше у витратниках зношуються фотобарабани, магнітні вали та леза, що чистять. Зазвичай компанії з обслуговування офісної техніки мають у достатній кількості таких модулів. Якщо на складі сервісного центру ці деталі є в наявності, то майстер бере їх з собою, що прискорити процес відновлення картриджа. Незалежно від ціни послуги, сервіс-інженери завжди проводять очищення обох бункерів та всіх деталей.

Особливі випадки

Без винятків у цій справі теж не обходиться. Нечасто, але трапляються досить ексклюзивні моделі, які вимагають більше часу на заправлення. Подібні зразки відрізняються складними конструктивними особливостями. Інколи майстрові доводиться:

• свердлити додаткові отвори;

• робити різьблення для гвинтів;

• спаювати частини картриджа гарячим клеєм.

Інші моделі оснащені чіпами, які мають спеціальний захист. Тому співробітнику сервісного центру знадобиться більше часу на те, щоб її зламати чи перепрошити.

Не варто забувати, що також є картриджі з великим ресурсом до 25-40 тисяч сторінок. Вони заправляються значною кількістю тонерного порошку, десь до 1-1,5 кг. Зрозуміло, що ціна заправки такого картриджа також буде складати від 800 до 1100 грн.

Місцезнаходження клієнта та вартість

Майстерні сервісного центру зазвичай розташовані в різних частинах столиці та передмістя. Вони є як на лівому, так і правому березі Києва. Однак, коли йдеться про виклик майстра в офіс або додому, віддаленість клієнта відіграє ключову роль у формуванні ціни. Іноді замовник може жити у віддаленому від громадського транспорту місці, що від фірми потребує додаткових витрат. Платне паркування також викликає певні труднощі для сервіс-інженера. До того ж робота у вихідні чи святкові дні завжди збільшує вартість. Все це показує, що немає встановлених шаблонів на вартість заправки картриджів, все залежить від кожного окремого випадку.

Рубрика: