Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Ретро-«Динамо»

Учора столичний клуб представив новий комплект виїзного екіпірування для гравців
19 липня, 2013 - 13:07

На НСК «Олімпійський» зібралося близько півсотні журналістів з різних видань та телеканалів. У кожного з них — десятки запитань до головного тренера команди «Динамо» Олега Блохіна та провідних гравців. Нагадаємо, що у минулому сезоні національного чемпіонату країни з футболу столичне «Динамо» чи не вперше в історії незалежної України зайняло незвичну для себе «бронзову» сходинку в турнірній таблиці. Головне запитання, яке цікавить всіх любителів футболу, — за рахунок чого клуб зможе продемонструвати якісно інший рівень гри цього року (особливо враховуючи той факт, що вже в першому турі чемпіонату «Динамо» не змогло перемогти луцьку «Волинь», втративши зі старту перші очки)? Утім, тема зустрічі — презентація нової виїзної форми клубу. Відтак, всіх журналістів прес-служба «Динамо» попросила ставити запитання тренеру тільки… стосовно форми.

Власне сама форма, хоча й виглядає на гравцях дещо незвично, виконана в традиційні для клубу кольори — білий, темно-синій і блакитний. Основна особливість екіпірування — ретро-стиль. Представники ТМ «Adidas» повідомили, що при розробці проекту їхні дизайнери надихнулися пам'ятними іграми футбольного клубу зразка 1960-х років, зокрема, коли «Динамо» в 1961-му році вперше в своїй історії став чемпіоном СРСР. Відтак, у новому сезоні під час виїзних матчах команда гратиме у синій формі зі світлими вертикальними широкими смугами. На гетрах — смуги будуть вузькі й горизонтальні. Цю форму гравці одягатимуть на всіх виїзних матчах упродовж наступних двох років. Щодо головного — домашнього — екіпірування, то, як повідомили у «Динамо», воно цього сезону залишиться незмінним.

— Раніше у нас такої форми не було, тому мені важко давати їй оцінку, — зауважив на презентації форми головний тренер «Динамо» Олег БЛОХІН. — У нас була лише одна форма, яку доводилося часто прати та зашивати весь сезон. Це зараз у гравців є можливість змінювати форму кожної гри. Думаю, що командна форма є однією з важливих складових налаштування футболістів на результат. Саме екіпірування допомагає гравцеві повністю розкрити свій потенціал. «Adidas» йде в ногу з часом, форма відображає динамівський дух і ставлення до футболу, тому я вірю: в новій формі будуть нові перемоги.

Журналістам форму презентували провідні гравці клубу: Денис Гармаш, Мігель, Дьємерсі Мбокані, Євген Хачеріді, Євген Селін та Андрій Ярмоленко, хоча поспілкуватися з ними, принаймні поцікавитися, чи зручно грати в новій формі, — можливості у представників ЗМІ не було. Після презентації, оминаючи камери та диктофони журналістів, футболісти та тренер пішли на відкрите для вболівальників тренування. Гравці виконували складні фізичні вправи, бігали з прискоренням та зіграли в футбол, поділившись на дві команди. А відмову спілкуватися власне про футбол, спортивні журналісти сприйняли з розумінням: головне для гравців — тренування. Адже нове екіпірування, хоч і виглядає гарно та відповідає всім сучасним вимогам для спортивного одягу, вочевидь, не стане запорукою кращого результату гри на полі.

Очікується, що в новій виїзній формі київське «Динамо» зіграє вже в найближчі вихідні — 20-го липня в Ужгороді з місцевою «Говерлою».

Дмитро ЩЕДРОВ, Літня школа журналістики «Дня», Вадим ЛУБЧАК, «День». Фото Миколи ТИМЧЕНКА, «День», fcdynamo.kiev.ua
Газета: 
Рубрика: