Днями у Чернігові розпочала свою діяльність так звана школа грибівництва, організована для тих, хто має бажання навчитися вирощувати гриби в штучно створених умовах. Освоїти відповідну технологію слухачам школи допомагають фахівці громадської організації «Центр підтримки грибівництва», проект якої знайшов фінансову підтримку Фонду «Євразія» з коштів Агентства міжнародного розвитку США (USAID). Можливістю безкоштовно навчитися цікавій та прибутковій справі вирішило скористатися понад півсотні людей різного віку, більшість із яких — молодь. Одні вчаться з цікавості, маючи на меті поповнити свій раціон власноруч вирощеним делікатесом, інші — з метою всерйоз зайнятися промисловим грибівництвом. Частина слухачів школи вже готує власні чи орендовані підвали до грибних експериментів. Але їхня перша практична робота полягатиме у вирощуванні грибів у поліетиленовому мішку в домашніх умовах.
Також у програмі навчання кожної з чотирьох груп майбутніх грибівників — знайомство з роботою підприємств, що спеціалізуються на виробництві грибів промисловим способом. 10 листопада перша група слухачів школи відвідала таке підприємство в м. Сміла Черкаської області.
На думку автора проекту Ірини Карпенко, організоване нею навчання має посприяти розвитку на Чернігівщині такого виду підприємництва, як грибівництво. Особливо якщо врахувати, що в регіоні, який завжди був сільськогосподарським, багато порожніх приміщень колишніх складів, картоплесховищ, ферм, де можна організувати таке виробництво. Ірина Карпенко говорить, що грибівництво в Україні має величезні перспективи, оскільки попит на гриби, вирощені в штучних умовах, зростає з року в рік. Вона має відомості, що переробники Чернігівщини готові закуповувати цей делікатес тоннами, аби тільки було в кого. Зацікавленість у придбанні великих партій грибів висловлюють і київські заготівельники.