Початок тижня ознаменувався для харків’ян новим подорожчанням печеного хліба. Паляниця популярного «Українського подового» коштує тепер не 1 грн. 20 коп., а 1 грн. 64 коп., «Бородинський» — 1 грн. 30 коп. замість 1 грн. Поки що подорожчання позначилося на хлібі, де застосовується житнє борошно, але у ВАТ «Каравай» стверджують, що пшеничний хліб також подорожчає, ціни на борошно весь час ростуть. До речі, з кінця минулого року хлібні ціни на Харківщині збільшилися удвічі. Обласна адміністрація пішла на «жорсткі заходи» по відношенню до виробників та продавців хліба — вона обмежила рентабельність 15 відсотками і встановила граничну торгівельну надбавку у 20 відсотків, повідомляє Михайло БІДЕНКО , «День». Також на початку тижня подорожчав хліб і в Хмельницькому. «850-грамовий житній у крамницях по 1,24 гривні, 820 – грамовий білий — по 1,32 гривні», — повідомив кореспондентові «Дня» Михайлові ВАСИЛЕВСЬКОМУ директор підприємства «Хмельницький хлібокомбінат» Анатолій Євчишин. Однією з причин подорожчання вважається закупівля зерна за світовими цінами в Туреччині. «Залишається ще дати людям зарплату і пенсію за світовими стандартами», — висловив щире побажання співрозмовник «Дня». За таких умов цілком iмовірним є падіння попиту на хлібобулочні вироби. «Та вже сьогодні й завтра зменшимо випікання хлібобулочних виробів на відсотків 15», — зауважив А. Євчишин.