Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Кулінарна книга» для АТО

Волиняни відправляють на передову навіть... вареники
12 березня, 2015 - 11:47

125 літрів вареників із картоплею наліпили волонтери Луцького базового медичного коледжу. Їх відварили, виклали у відра і залили смальцем. Завдяки цьому страва може зберігатися за нинішньої погоди тижнів два-три. Вареники варто розігріти у казанку чи на сковорідці, і страва готова. Волиняни, котрі перебувають у зоні АТО, вже не перший місяць отримують від земляків набори сухих українських борщів. Не одне село на Волині і не один район вже наловчилися сушити овочі для цих наборів, військові отримують їх не кілограмами, а мішками і ящиками. Відправляли волиняни бійцям і пироги мікроавтобусами, домашні пряники ящиками, тушковану капусту відрами і т. д. А те, що людській винахідливості і щедрості немає меж, засвідчив волонтер із Любомля Андрій Дем’янчук. Він розповів, що у селі Піща запропонували виготовити для земляків-військових консерви із річкової риби. Уявіть собі цей процес, каже Андрій. Потрібно знайти охочих зловити цю рибу (таких у нас вистачає), віддати її, почистити, заправити, зварити в автоклаві... Трудомісткий процес! Але здається, ніби вчора говорили про те з активістами у сільській раді, а вже волонтерам доставили кілька ящиків смачних рибних консервів для відправки у зону АТО. Тому й каже Андрій Дем’янчук, що «запорука успіху нашої спільної справи — це любляче серце. Любити, переживати, турбуватися, молитися за тих, кого навіть в очі не бачив, — це по-Божому, це по-українськи, це по-нашому».

Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк
Газета: 
Рубрика: