Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

161 претендент

Стартував відбір кандидатів на голову Антикорупційного бюро
13 лютого, 2015 - 13:35
161 претендент
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Вчора стало відомо список громадян, які подали документи на участь в конкурсі з обрання директора Антикорупційного бюро. Аби претенденти змогли взяти участь у відборі, їх документи ще перевірять на відповідність законодавству.

Серед кандидатів — досить відомі політики та громадські діячі. Прізвища окремих кандидатів добре відомі читачам «Дня». Наприклад, правник, урядовий уповноважений із питань етнонаціональної політики Генадій Друзенко, колишній старший слідчий із особливо важливих справ Генпрокуратури Галина Климович, або ж колишній голова комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції Віктор Чумак.

Нагадаємо, що комісія засідала з 9 січня. Впродовж цього часу члени комісії знаходили безліч спірних моментів в нещодавно ухваленому Законі про Антикорупційне бюро. Саме цей закон і мав визначити порядок роботи Бюро, процедуру призначення та звільнення його голови.

  Компроміс таки віднайшли. І сьогодні парламент повинен був проголосувати їх (документ №1660-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції»).

Але документ... загубився. Як повідомив вчора зранку голова правління громадської організації «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін, попри обіцянки спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана проголосувати документ 12 лютого, депутати до обіду навіть не внесли законопроект в порядок денний. «Хоча ще вчора Комітет ВРУ з питань запобігання і протидії корупції розглянув 447 правок від депутатів і таки проголосував кінцевий текст проекту закону до сьогоднішнього голосування в цілому», — зазначив активіст у своєму блозі. Віталій Шабунін також нагадав, що неголосування за закон заблокує рішення про передачу грошей в рамках розширеної програми кредитування країни, про яку щойно домовилися Україна та МВФ.

Вже по обіді законопроект таки внесли в порядок денний. «Вибирайте. А я піду проголосую за №1660-д який ми таки встромили у порядок денний... Як мінімум шістьох я знаю.. І вони правильні. Чудово», — зазначив Віктор Чумак. Втім, на момент здачі матеріалу депутати так і не проголосували за документ №1660-д.

Марія ЮЗИЧ, «День»
Газета: 
Рубрика: