Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Пора», пора...

Колишнього помаранчевого «революціонера» і екс-посадовця часів Януковича Владислава Каськіва екстрадували в Україну
2 листопада, 2017 - 11:30
ФОТО ОЛЕКСАНДРА КОСАРЄВА

Першого дня листопада Генеральний прокурор України Юрій Луценко з пафосним гаслом «Ніхто ніде не сховається!» заявив у соціальній мережі про екстрадицію екс-голови Держкомінвестпроекту Владислава Каськіва. Луценко, зокрема повідомив: «Вночі 1 листопада спільними зусиллями ГПУ та СБУ з Панами в Україну екстрадовано колишнього голову Держкомінвестпроекту В. Каськіва, який підозрюється в заволодінні 2012 року в змові з іншими особами коштами державного бюджету України на суму близько 7,5 млн грн». І додав: «Каськіва доставлено до Головного слідчого управління ГПУ, тривають слідчі дії».

Луценко також пообіцяв подальші екстрадиції екс-високопосадовців в Україну. Сам Каськів заявив, що полишив Панаму добровільно, адже перед тим начебто просив уряд цієї країни відпустити його на Батьківщину, щоб мати можливість захищати свої інтереси в суді.

«Хочу підтвердити повідомлення Генерального прокурора Юрія Луценка. Я дійсно добровільно повернувся в Україну», — написав він у Facebook і наголосив, що звернувся до Республіки Панама з проханням надати згоду добровільно приїхати в Україну ще 18 вересня, а 27 жовтня Верховний суд Панами задовольнив його прохання.

Особливість історії з Каськівим полягає в тому, що останній «засвітився», як у патріотичних рухах (зокрема, очолював «Пору») в революційному форварді подій 2004-го року, так і за часів Януковича, де теж знайшов собі місце. 

Сам Владислав Каськів заявив, що відшкодує збитки державі до кінцевого рішення суду. На період досудового розгляду Печерський райсуд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді 2 місяців тримання під вартою або заставу в 160 тис. грн. За словами прес-секретаря Генпрокурора Лариси Сарган, суд також зобов’язав Каськіва здати всі наявні закордонні паспорти і з’являтися за першою вимогою до слідчого та повідомляти про своє місцеперебування.

Валентин ТОРБА, «День»
Газета: 
Рубрика: