Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Слухаємо романтиків

17 жовтня у Національній філармонії України виступить легендарний піаніст Олексій Гринюк
15 жовтня, 2020 - 20:23
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Він народився у Києві, закінчив Національну музичну  академії України і Королевську академію музики у Лондоні, з великим успіхом гастролює у  країнах Європи, США, Мексиці, Марокко, Японії... Нині  живе у Великій Британії.

У суботу Олексій Гринюк  виконає Другий фортепіанний концерт Фридерика Шопена. Цього разу супровід здійснить Київський камерний оркестр під орудою Наталії Пономарчук. Окрім твору Шопена, також звучатиме музика Йоганнеса Брамса — Секстет № 1. Це буде вечір  де лунатимуть твори композиторів-романтиків. Концерт транслюватиметься наживо у режимі онлайн.

Музикознавці називають Олексія Гринюка «магом фортепіано». Так, журнал «Pianowereld Magazine», який  видається в Амстердамі, зазначав: «... здавалося, що ожив сам молодий Володимир  Горовіц», а токійський «Chopin Magazine» повідомив: «... приголомшлива, дивно чиста ... велична гра .. . вона полонила публіку своєю глибокою музикальною ... кришталевою чистотою і прекрасним тоном звучання «. Паризька «Le Figaro» написала: «Його дотик до клавіатури майстерний, прозорий і своєрідний ... Дивовижна особистість і абсолютна, трансцендентна віртуозність музиканта».

Тетяна ПОЛІЩУК, «День»
Газета: 
Рубрика: