Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Так, я з України»

Львівський виконавець Віктор Винник і гурт «МЕРІ» презентували новий альбом, де зібрано найкращі патріотичні пісні із п'яти альбомів
28 квітня, 2022 - 13:23

У 2016-му Віктор Винник і «МЕРІ» видали свою найвідомішу платівку під назвою «Я з України». Пісня «Я з України» одразу стала хітом і отримала широкий розголос та обговорення серед слухачів. У ній йшлося про ситуацію, яка склалась навколо української мови в нашій країні.
24 лютого 2022-го російська федерація розпочала повномасштабну війну проти України. Ця дата розділила життя українців на до і після. Два місяці наша країна веде героїчну боротьбу за свою Незалежність з підступним ворогом. За цей час українські артисти створили багато нових пісень на воєнно-патріотичну тематику.
   «Але у творчості Віктора Винника і «МЕРІ» завжди були такі пісні», – наголошує промоменеджер гурту Ольга Максим'як. Тому музиканти ухвалили рішення видати збірку найкращих соціально-патріотичних пісень за усі часи –  з п’яти офіційних альбомів. Серед вісімнадцяти треків, які вмістила ця платівка, є давні та улюблені пісні, такі як «Незнайомий мій брат», «Сестра», а також  написані вже цієї весни, зокрема про «рускій ваєнний карабль», котрий пішов у всім відомому напрямку.

Новий альбом отримав назву «Так, я з України». В дизайні використано вже знайомий фірмовий напис і шрифт, але, на відміну від 2016-го, літеру «Z» замінено на українську «З» на фоні жовто-блакитної стрічки.

Варто зазначити, що шостий офіційний альбом від Віктора Винника і «МЕРІ» – це перший винятково цифровий реліз. Тобто платівку можна придбати на найпопулярніших музичних платформах, а от на фізичних носіях, таких як CD, її представлено не буде.

Віктор Винник переконаний, що у такі важкі часи музика, яка здатна підіймати бойовий  дух, потрібна як ніколи. Тому ми, кожен на своєму місці, зобов’язані робити усе задля нашої Перемоги.

І ми переможемо.

Слава Україні!

Довідково:

«МЕРІ» – рок-гурт, створений у м. Трускавець, що на Львівщині, 1996 року. Лідер гурту – Віктор Винник.

У творчому доробку цього музичного проєкту – 5 студійних альбомів («Мерідіани», «Війни в прямому ефірі», «Кулями любов…», «Я z України», «Снайпери-Амури») та 23 кліпи.

Крім України, Віктор Винник і «МЕРІ» мали концерти й за кордоном – у США, Італії, Польщі, Латвії та Великобританії.

Шостий альбом  «Так, я з України» Віктора Винника і гурту  «МЕРІ» можна завантажити тут –

iTunes - apple.co/3vIeBVN
YouTube Music - bit.ly/YT_Ukr
Spotify - spoti.fi/3OzcOuB
Deezer - bit.ly/D_Ukr
Amazon Music - amzn.to/3rNW2OO

Пісню «Я з України» Віктора Винника і «МЕРІ» можна послухати тут –  https://www.youtube.com/watch?v=1ZQEIBaCXno&ab_channel=%D0%B3%D1%80%D1%8...

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів. Фото «Дню» надала Ольга Максим'як
Рубрика: