Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

День гуакамоле

14 вересня, 2018 - 12:03

16 вересня усі любителі мексиканської кухні відзначають День гуакамоле. День має статус національного у США, проте завдяки інтернету подолав безліч кордонів. Власне як і саме гуакамоле  За екзотичним словом ховається дуже проста страва — пюре з авокадо. Це давня ацтекська страва, яку конкістадори називали «маслом бідняків» через великий вміст рослинних жирів. Класичне гуакамоле готують із авокадо, солі та соку лайма, який не дає пюре окислюватись і набувати неапетитного кольору. Проте на основі класичного рецепту можна створити і свою версію. Додати різноманітних перців, трав, цибулю, часник тощо. Вживають поживне пюре зазвичай із кукурудзяними чіпсами, але так само гуакамоле смакує з хлібом, або у якості соусу до різних страв.

Через екзотичність інгредієнтів у нас гуакамоле важко назвати «маслом бідняків». Але варто спробувати його хоч раз, щоб відчути приємну текстуру та горіховий присмак авокадового пюре. Тож День гуакамоле може стати вдалим приводом для цього.

Анна ГАВРИЛЮК, малюнок автора
Газета: 
Рубрика: