Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Цвинтарний бунт» гасить Антимонопольний комітет

27 листопада, 1998 - 00:00

Публікація «У Херсоні назріває «цвинтарний бунт» («День», № 215 від 10 листопада цього року) про те, як міський комбінат комунальних підприємств (ККП), очолюваний депутатом міськради Оленою Ротовою намагався «нагріти руки» на могилах мертвих і ще живих, котрі забронювали собі місця на старому кладовищі в селищі Комишани, викликала негайну реакцію територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Через місцеві засоби масової інформації комітет звернувся до мешканців обласного центру із пропозицією «надати факти про примушування ККП сплачувати так звані «благодійні внески» при проведенні перереєстрації заброньованих місць».

«Люди телефонують нам із минулої п’ятниці, як тільки ми повідомили наш номер, — сказала заступник начальника відділу Антимонопольного комітету Любов Мазур. — Ми раніше зверталися з подібним проханням щодо порушень у місцевих ЗАГСах, але ніхто не відгукнувся: реєстрація одруження — все-таки подія урочиста, та й брали не так багато. Ось характерний дзвінок. З людини комунальники вимагали 200 гривень «благодійних внесків» і ще 149 гривень — за бронь, зроблену 1992 року. Ось буквально останній сигнал. Теж у 92-му місце було заброньоване за 26 гривень. Нині здерли 5 гривень за перереєстрацію і за табличку — стільки ж. Коли жінка поїхала на кладовище, щоб з’ясувати питання із завідуючим, він почав знову ж таки вимагати 149 гривень за місце і 200 — «благодійний внесок». Люди, звичайно, у жасі, особливо пенсіонери...»

А що ж міські власті Херсона? Чи дали принципову оцінку діяльності підприємливої пані Ротової та ввіреного їй комбінату? Там поки що ще тихіше, ніж на нічному кладовищі...

№228 27.11.98 «День»

При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Василь ПІДДУБНЯК, «День»
Газета: