Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Неперевершений СаШо

13 липня, 2004 - 00:00

Двадцять пенальті знадобилося для визначення першого володаря Суперкубку України з футболу. У одеському протистоянні київського «Динамо» та донецького «Шахтаря» гол воротаря динамівців Олександра Шовковського поставив остаточну крапку у матчі — 7:6 на користь киян.

Суперкубок України, проведення якого ініціювало ПФЛ, став гідним завершенням минулорічного сезону та гарним початком — нового. Щоправда, сама гра обох команд в основний час матчу не мала супершвидкісного та інтригуючого характеру. І здебільшого, завдячуючи серії післяматчевих пенальті, які тривалий час тримали у напрузі вболівальників обох команд, колорит гри вдалося зберегти.

Початок матчу видався доволі потужним iз боку обох команд, хоча «Динамо» й дало зрозуміти своїм суперникам, що в цій грі вони будуть грати від оборони на контратаках. На 21-й хвилині матчу штурм воріт Лаштувки закінчився подачею кутового Белькевичем, яку чудовим ударом головою завершив Олег Гусєв, що переграв у цьому двобої за верховий м’яч чеського голкіпера... Друга 45-хвилинка нічим особливим не відрізнялася від першої. Хіба що забивав у ньому «Шахтар». На 76-й хвилині гри після чергового стандарту, який був спрямований в штрафну «Динамо», найспритнішим виявився Левандовський: прицільним ударом головою вiн зрівняв рахунок.

У серії післяматчевих пенальті рахунок змінився тільки після шостого удару. Шацьких вивів «Динамо» вперед. До цього Шовковський двічі парирує удари суперників. Левандовський зрівнює рахунок наступним ударом. Далі пенальті з однаковим успіхом виконуються обома командами. 19-й удар за «Шахтарем». Удар Косміна Шовковський парирує — 6:6 і йде на одинадцятиметрову позначку для удару у відповідь. Воротар «Динамо» б’є без розбігу і змушує Лаштувка побігти в інший кут, а сам «котить» м’яч в протилежний кут — 7:6.

Отже, першим переможцем розіграшу Суперкубка України стало київське «Динамо». Як повідомляє www.champion.com.ua, окрім кубку, за перемогу від ПФЛ «Динамо» отримає 50 тисяч у.о, а «Шахтар» — 25.

Підготував Володимир ДЕНИСЕНКО, «День»
Газета: