2 грудня
Обожнюю Висоцьку. Ту, що веде на СТБ передачу «Їмо вдома». Яка знімається в кіно, грає в театрі, пише книги, є дружиною знаменитого Андрія Кончаловського і бездоганною матір’ю двох дітей. А головне — жодного нальоту зоряності. Приваблива, легка, проста, весела.
Які прекрасні страви вона навчає нас готувати! І східної кухні, і французької і особливо — італійської. Завдяки Юлії Висоцькій вперше я дізналася про руколу, дорадо, маскарпоне, сорбе, фокачу, арборіо, «Горгонзолу», моцарелу... Список можна продовжувати довго-довго.
Але найголовніше, що я твердо запам’ятала — жодних купованих майонезів, кетчупів, соусів, «кубиків», маргаринів, сосисок, тістечок... І цей список теж можна продовжувати нескінченно. А обов’язково — олива, морська сіль, бальзамний оцет, брунатний цукор, більше всілякої зелені та свіжопомелений перець. Якщо шоколад — то «Брют». І однойменне шампанське.
Дорогувато? Звичайно. Але й здоров’я коштує недешево. А якщо втратиш його — потім доведеться так потратитися...