26 травня
Наполегливість — чарівна риса характеру. Головне при цьому — знати міру й відчувати навколишню атмосферу. На нещодавньому майстер-класі Євгенія Черняка (власника торгової марки «Хортиця»)прийшла до висновку, що практика студенту-журналісту потрібна як повітря. При чому не блокова, яку ми маємо з перервами і поняттями «відриву» чи «не відриву». А така стабільна, щоб теорія, вивчення якої не вимагає титанічних зусиль, мала якесь обгрунтування. І ми вчились аналізувати, виходячи з власного досвіду. Й наводили приклади з практики не ті, які подає Лазутіна, Здоровега та багато інших визначних дослідників, а щоб ми самі, на власній шкурі випробувавши «солі з перцем», говорили, як воно є насправді. Дуже суперечливе питання — чи має взагалі існувати факультет журналістики, якщо історія знає безліч прикладів того, як людина, вийшовши із зовсім іншої сфери роботи, захоплюється журналістикою та виходить на цю стежку, досягаючись значних успіхів. Скоріш це ще одна гілка, яку відкололи від дерева філології та яку потрібно буде заповнювати. А це ще не одне покоління науковців, які вже на перспективу забезпечені сферою діяльності, місцем роботи. Кожен бажаючий відхопить собі шматок, чи то на лаві теоретика, чи то практика. Простору для роздумів та теоретичної «води» більш ніж достатньо, то ж працюймо!