Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

ЩОДЕННИК

20 вересня, 2008 - 00:00

20 вересня

Їдохімікати. Мабуть, так доречно буде називати ті овочі, фрукти, та й взагалі всі продукти, які ми купуємо. Адже впевненим у тому, що вони чисті, можна бути хіба що тоді, коли ти сам їх виростив. Хоча... У квітні, коли садили картоплю, вирішили з чоловіком проекспериментувати і купили пачку засобу «Престиж», який (так обіцяють в інструкції) захистить бульбу від колорадських жуків, якщо ним оббризкати посадковий матеріал. Оббризкали. Посадили. Росте. На необробленій смугасті вже розкошують сотнями, а на «престижній» — жодного. Бадилля на ній розкішне, ростом з мене, зеленим було всеньке літо, навіть коли на звичайній картоплі воно вже стало сухісіньким. Лише в останні дні серпня вперше на її листі були помічені перші жуки. Диво та й годі! Стали копати — врожай значно вищий, бульби одна в одну, мілкої майже немає. От не знаю тільки, як цією картоплею годувати сім’ю... Чого ж то і скільки його треба було намішати в той «Престиж», якщо «дурні» жуки відмовились споживати її? Тож чи варто «розумним» істотам це їсти?

Валентина ОСИПОВА
Газета: