Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

ЩОДЕННИК

24 липня, 2007 - 00:00

24 липня

З Тетяною, медсестрою зі «швидкої допомоги», познайомився я зовсім недавно. Ось і саме приміщення. Колеги по роботі сидять в одному кабінеті, в іншому кабінеті три ліжка, тут знімають кардіограму, іще щось, третій кабінет «маніпуляторна». Довгий коридор, у коридорі ніша з вікном, з якого видно парапет — підвищення, яким до дверей під'їжджають машини «швидкої допомоги». У ніші-холі стоїть «каталка» і кілька стільців під вікном. На одному сиджу я, і ми розмовляємо «про життя». Тетяна переважно стоїть, спостерігаючи, що робиться за вікном. Через хвилин 10—15 звичайною легковою машиною привозять бабцю з поламаною ногою. Бабця весело розповідає про свій випадок. Але через якийсь час Тетяна каже:

— Знову когось везуть.

Троє привозять одного, очевидно, збитого машиною. «Каталка» знову в роботі.Через деякий час до мене підходить Тетяна і каже:

— Їдь додому, бо тут зараз буде повно міліції... Бо останній привезений чоловік помер.

Дуже важко з нею не погодитись, адже через наш район проходить міжнародна траса Е-40, по народному «київська траса», і майже щотижня тут відбуваються серйозні «пригоди». А я до цього часу вважав, що це «легка» професія: білий халат, машина з мигалкою... яка їде наперегонки зі смертю, і так кожен раз, кожен день.

Тарас ДИШКАНТ, м. Буськ Львівської обл.
Газета: