Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

ЩОДЕННИК

6 липня, 2006 - 00:00

6 липня

Є слова хороші і нехороші. Одне з хороших слів — ВІДПУСТКА. Її починаєш чекати з того моменту, як тільки вона закінчилася.

«Тимчасове звільнення від роботи для відпочинку» — так тлумачить слово «відпустка» словник. А відпочинок, як вважають японці, полягає в зміні роду діяльності. Ось ми часто і «відпочиваємо» за цим принципом. Якщо ви встигли катапультувати своє чадо у село до бабусі або разом з бабусею на дачу, пора розслабитися за ремонтом квартири, та й просто скільки справ нагромадилося і відкладено на потім, на відпустку.

При відсутності вищезгаданих постає питання — куди ж податися? Ось тут і випливає після нескладних арифметичних підрахунків нехороше слово — НЕ ПО КИШЕНІ. Про море, схоже, скоро розказуватимемо дітям по картинках і згадуватимемо той час, коли подорож на південь була цілком доступною для сім'ї з середніми статками.

Що ж, можна відпочити і в будиночках. На 21 день ти в ньому цілковитий господар. А те, що з усіх зручностей — два туалети на всю територію і холодний душ — це вже не варті уваги прикрі дрібниці.

Якщо і цього не вийшло, не поринайте в розпач. Озирніться навколо — скільки ще неприватизованих лісів, озер, рік! Відпустіть всі турботи і дозвольте собі відпочити.

Ніна ХМЕЛЄВА, «День»
Газета: