Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Дипкорпус дегустував французьку кухню

1 вересня, 1998 - 00:00

На столах дегустаційного залу, витриманого в колориті «стиглий персик на теракоті», гостям було запропоновано страви від легких закусок до десерту, які поєднуються з білим вином й апельсиновим соком. Мсьє Давид з помічником особисто розкладали порції фірмового королика, фаршированого лісовими горіхами й лазанню з продуктів моря. Даючи інтерв’ю спеціально для «Дня», він продемонстрував, як можна прикрасити п’яними вишнями «шоколадну маркізу». Давид вважає себе майстром декорації, займається цим мистецтвом близько 15 років. Пан Валенсан у Києві вперше показує власне меню, з української кухні високо цінує червоний борщ, котлети по-київськи й голубці. Називаючи ці блюда, він захоплено кивав головою.

Серед запрошених на дегустацію були переважно працівники іноземних посольств, а також українські відомі журналісти й співаки. Всі, зрозуміло, відзначили, крім легкості страв і ніжності соусів, ретельність винахідливої сервіровки й прекрасні столові прилади, такі не схожі на «одноразові куверти» інших фуршетних столів. У розмовах прослизало не тільки здивування, що до салатів було подано печериці без будь-якої кулінарної обробки. Говорили з жалем, що поки ще нікому з власників ресторанів не припала до смаку ідея створити подібну виставу на основі українських, київських або навіть «подольских» кулінарних традицій. Адже добру половину всіх продуктів для цього вишуканого французького меню (не враховуючи продуктів моря) було закуплено на київських ринках. Так що справа стала тільки за тим, хто не суперничатиме навіть з такими метрами, а продемонструє свій смак. Котрий не залежить від тривог «дня насущного».

Діана КЛОЧКО, «День»
Газета: 
Рубрика: