Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Колір міста»

Так назвав свою нову експозицію відомий київський художник Олексій Томін
1 березня, 2016 - 17:15
«ПОДІЛЬСЬКИЙ ТРАМВАЙЧИК» / ІЛЮСТРАЦІЮ НАДАНО ОРГАНІЗАТОРАМИ ВИСТАВКИ

Живописні роботи майстра можна побачити з 3-го  по 10 березня  в Центрі сучасного мистецтва М17. Як підкреслює О. Томін, цю виставку він  присвячує рідному місту — Києві. На своїх полотнах написаних олією з акварельною легкістю, митець відображає красу архітектурного пейзажу, динамічного та статичного одночасно. Рух натовпу, пориви вітру, шум дощу, тепло сонячних променів поєднуються з монолітними будівлями давньої та сучасної забудови. Художник створює ті ракурси, той колорит, які найкраще передають дух і атмосферу вулиці, парку, церкви. Пора року, час доби, погодні умови, об’єднуються в гармонічне зображення, яке дає змогу кожному згадати власні емоції від прогулянок Подолом, відвідин Лаври, побачень у Маріїнському парку...

За словами організаторів вернісажу, окремим фрагментом експозиції, стануть твори присвячені добі козацтва. В світлі подій, що розгорнулися на території України зараз, автор звертається до першоджерел сили і спротиву. Передаючи на своїх полотнах дух боротьби і прагнення до перемоги.

Переважну частину представлених картин створено протягом 2015 року. Як говорить сам автор: «Кожного року я намагаюся організовувати виставку своїх творів, це допомагає мені самому оцінити результати своєї праці і продемонструвати їх широкому загалу».

Аліса АНТОНЕНКО
Газета: 
Рубрика: