Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Коли наступна?»

У місті Лева шостий тиждень поспіль триває акція #львівзустрічає
18 квітня, 2022 - 09:18

«День» не втомлюється розповідати про благодійну культурну ініціативу Асоціації галеристів за участю Львівської міської ради, і це – серія безплатних подій для гостей міста (читай – вимушено переселених осіб), у програмі якої – легкі ознайомчі прогулянки вулицями, парками та мистецькими просторами Львова, що їх проводять засновники та працівники місцевих культурних інституцій.

Не виняток – поточний тиждень, програма якого складена, як мовиться, від і до – з понеділка, 18 квітня, до неділі, 24 квітня, і містить п'ятнадцять (!) позицій.

Надзвичайно приємно, що долучаються до акції нові партнери, і це – Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької, Меморіальний музей Станіслава Людкевича та Львівський органний зал.

Заходи, що їх пропонують втілювачі проєкту, розраховані і на дорослих, і на дітей.

Серед пропонованого – показ документального фільму «Колесси – честь і дяка» та лекція «Відома і невідома Соломія Крушельницька» у Музеї Соломії Крушельницької, вистава «Попелюшка» у Театрі імені Марії Заньковецької, конкурс дитячих малюнків у Музеї Станіслава Людкевича, дитячий архітектурний квест у Пороховій вежі, події в Органному залі – повний цикл знакового майстра ХХ століття Дьйордя Куртаґа «Ігри, знаки і повідомлення» у виконанні скрипаля Ореста Смовжа, музика видатних майстрів Відродження у від муніципального хору «Гомін» у поєднанні з органом, музика Баха, вибрані органні твори композитора у виконанні Олени Мацелюх, прогулянка регіональним ландшафтним парком «Знесіння» з Павлом Гудімовим та Олександрою Сладковою та ін.

Детально з програмою шостого тижня акції #львівзустрічає можна ознайомитися тут.

Також – дізнатися контакти організаторів кожної події, бо просять втілювачі проєкту про попередню реєстрацію.

А спеціально для тих ВПО, які наразі не долучилися до ініціативи «Львів зустрічає. Мистецтво, прогулянки, спілкування», відгуки із соцмереж її учасників:

«Светлана Пупышева Щиро вдячні за такі необхідні, змістовні, корисні, пізнавальні, цікаві прогулянки Вашим прекрасним містом, чудовими парками та скверами. Низький уклін Вам за роботу і щире бажання зробити місто ще кращим.

Yuliya Stefanyuk Коли наступна? Дуже хочу потрапити».

Принагідно:

Не секрет, що більшість ВПО більшу частину часу проводить у середмісті нашого чудового Львова, відповідно – неподалік Львівської національної опери, яка також запрошує на екскурсії – інтер'єрні. Але перед тим просить підвести очі і подивитися на верхівку фасаду театру, де розташовані бронзові статуї. Це крилаті символічні постаті «Геній Трагедії» (з маскою) та «Геній Музики» (з лірою). А посередині постать «Слава» з пальмовою гілкою в руках – нагорода тим, хто присвятив себе мистецтву. Автор цих фігур – скульптор, українець за походженням, Петро Війтович.

Приємних і безпечних прогулянок Львовом!

Гуляйте і пізнавайте. А «День» вам у цьому допоможе.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів. Фото організаторів акції #львівзустрічає та Львівської національної опери
Газета: 
Рубрика: