Плодовита сурогатна мати
За останні 12 років 40-річна Керол Хорлок народила дев’ятьох дітей для бездітних пар. Незабаром, за прогнозами лікарів, вона готується народити трійню. «Мені подобається бути вагітною», — зізналася Хорлок. Цього разу вона чекає народження трійнят, повідомляє Daily Mail. У сім’ї сурогатної матері не всі з розумінням ставляться до її способу життя, повідомляють РІА «Новости». У Керол складні відносини з батьком, який вважає, що його дочка не приділяє достатньої уваги власним дітям. У жінки є дві власні доньки — 16-річна Стефані та 13-річна Меган. Хорлок зізналася, що протягом вагітності вона не звикає до дитини, яку виношує, і згодом не переживає родинних почуттів до цих дітей. «Я сприймаю (народжених мною дітей) як дітей знайомих», — говорить вона. Нещодавно Керол Хорлок висунули звинувачення в тому, що, погодившись чергового разу стати сурогатною матір’ю, вона керується виключно корисливими мотивами. За останні 12 років вона «заробила» таким чином 50 тисяч фунтів стерлінгів.
Згідно з британськими законами, оплата послуг сурогатної матері заборонена, однак нерідко бездітні батьки готові заплатити більше десяти тисяч фунтів стерлінгів жінці, яка виношує для них дитину. Хорлок відкидає всі звинувачення, наполягаючи на тому, що вагітність вимагає великих матеріальних витрат. Можливо, теперішня сурогатна вагітність стане останньою для Керол Хорлок. Вона зізналася, що дійшла такого рішення після складнощів, які виникли в її особистому житті.
Найдорожчий сир
У Країні басків, на півночі Іспанії, півкіло овечого сиру з відомої сироварні Хесуса Ансоли Хуарісті було продано за 6,4 тисячі євро (!), повідомив РІА «Новости» представник муніципалітету міста Ордісья, де було проведено аукціон. «Продукція Ансола Хуарісті виявилася кращою за результатами щорічного конкурсу овечих сирів, який пройшов в Ордісьє (провінція Гіпускоа) за участю 107 сироварень із трьох провінцій Країни басків (Гіпускоа, Алава та Біськайа) і з Наварри (адміністративно не входить до Країни басків, одначе, населена етнічними басками)», — пояснив представник муніципалітету. Після конкурсу відбувся аукціон виставленої продукції, на якому власник одного з баскських ресторанів заплатив за півкіло сиру-переможця 6,4 тисячі євро. До складу журі конкурсу сирів в Ордісьї (34-го за рахунком) входили провідні кухарі, в тому числі кулінар із Каталонії (північний схід Іспанії) Хуан Марі Арсак (Juan Mari Arzak), ресторан якого визнано одним із кращих у світі. Іспанія є одним з основних світових експортерів сирів, які виробляються на всій території країни. Кращі сорти сиру, які виготовляються з овечого молока вручну в провінціях Кастилья-Ламанча й Естремадура (відповідно центр і захід Іспанії), продаються за ціною від 50 до 80 євро за кілограм.