Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Щоденник

24 квітня, 2012 - 00:00

Не так давно я натрапив на цікаву інформацію — МЗС Казахстану визнало, що фільм «Борат», який ще недавно був розкритикований особисто президентом республіки Нурсултаном Назарбаєвим, зробив велику справу для реклами країни. Туристична привабливість Казахстану виросла в рази, хоча в самому фільмі реалії життя в країні подані достатньо іронічно.

Цікаво, як такий фарс міг привернути увагу до республіки? Можливо, сучасному туристу тепер цікаві вже не серйозні маршрути подорожей із відвідинами західноєвропейських замків, церков, історичних памяток та довгими нудними екскурсіями? Можливо, тепер набагато більш привабливими виглядають ненав’язливі веселі прогулянки по місцях зйомок голлівудських комедій?

Якщо припустити останнє, то нашому Міністерству культури і туризму слід змінити стратегію популяризації України. Було б непогано замовити якусь бюджетну комедію, тим більше, що на Заході наші актори, а тим більше акторки, наразі популярні. Перевіримо досвід Казахстану — вони, кажуть, із 2006 року, коли був знятий «Борат», почали видавати в 10 разів більше віз.

Богдан БУДЗИНСЬКИЙ
Газета: 
Рубрика: