Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

З якого посуду їсти?

17 липня, 2008 - 00:00
ХОРОША ГОСПОДИНЯ ЗНАЄ, ЩО ПРАВИЛЬНА ЛОЖКА ДОДАЄ СТРАВІ ОСОБЛИВОГО СМАКУ / ФОТО ОЛЕКСАНДРА БУРКОВСЬКОГО

Кольори відіграють у нашому житті важливу роль, наприклад, впливають на смакові рецептори.

Одні кольори стимулюють апетит, і ви постійно об’їдаєтеся, інші, навпаки, залишають нас байдужими до їжі, пише pravda.ru. Змінивши колір посуду і колірну гаму на кухні, можна багато що змінити в своєму житті, а щоб їжа завжди йшла на користь, впорядкуйте кухню з врахуванням фен-шуй.

КОЛІР

Психологи твердять: колір посуду впливає на апетит, а значить, і на вагу. Так, холодні кольори — темно-зелений, синій і бузковий гамують апетит. Якщо ви зменшуєте порції, але відчуваєте, що не наїдаєтеся, купіть сервіз або скатертину синього кольору. Червоний, жовтий, жовтогарячий, світло-брунатний, навпаки, підвищують апетит, оскільки стимулюють вироблення шлункового соку. Капризна дитина із задоволенням поїсть із яскравої тарілки теплого кольору.

У ресторанах страви, як правило, подають у білому посуді. Білий колір не спотворює колірні та смакові якості страв, не викликає підсвідомого бажання чи неприйняття. Майстри фен-шуй відносять білий колір до стихії металу, а метал відповідає за дотримання правил, обіцянок і за самодисципліну. Якщо ви сидите на дієті, їсте з білого посуду, він вас контролюватиме.

Пастельні тони — рожеві, салатовий, сірі, блакитний — також активно підвищують апетит і викликають бажання з’їсти зайву порцію.

ФОРМА

Форма посуду відіграє дуже важливу роль. Круглий посуд краще накопичує в собі енергію, захищає їжу від негативних енергій. Квадратний посуд робить свого власника впевненішим і рішучішим. Перед важливим виступом або зустріччю, іспитом чи співбесідою, особливо якщо ви сильно хвилюєтеся і боїтеся провалитися, поїжте з квадратної тарілки.

МЕНЮ ІНТЕЛЕКТУАЛІВ

Робота клітин головного мозку вимагає великої кількості енергії. Якщо ви працюєте в офісі, то «розумна» їжа вам просто необхідна, інакше ви просто робитимете все повільно, будете зашиватися і, проте, нічого не встигатимете. Енергія для розуму надходить з їжі, так що для ефективної роботи і, щоб не відчувати себе «вареним овочем», вам потрібно їсти певні продукти. Отже, складемо меню для інтелектуала.

Універсальне «паливо» для мозку — глюкоза, її ми отримуємо з вуглеводів і жирів. Для короткочасного ефекту досить з’їсти шматочок цукру або що- небудь солодке, але швидкі вуглеводи швидко всмоктуються в кров, і ваша активність триває недовго, окрім цього, солодке й борошняне псує фігуру, так що це не вихід.

У раціоні дорослої людини, яка займається інтелектуальною працею, в день має бути 75—90 г жирів — і тваринних, і рослинних. Надлишок жирів не лише відкладається на боках, але й гальмує розумову діяльність. У нещодавньому дослідженні американських вчених було встановлено, що, якщо під час вагітності жінка багато їсть і мало рухається, від цього інтелект майбутньої дитини може постраждати.

Для активної мозкової діяльності особливо корисні ягоди, фрукти й овочі, які містять вітамін С, який є універсальним антиоксидантом, — смородина, всі цитрусові, солодкий і гіркий перець, зелена цибуля, редиска, шипшина. Сповільнює старіння мозку і всього організму чорний гіркий шоколад. Досить їсти 50 г такого шоколаду на день.

Газета: 
Рубрика: